Speltips inför Manchester United – Southampton 30/12: Offensiva avtryck

Spelbloggare Publicerat: 30 december 2017

Offensiva avtryck väntar vi oss på Old Trafford, där lördagens sena Premier League-batalj, mellan Manchester United och ett i dubbel bemärkelse krisande Southampton, ska utspelas. Det öppnar för ett spel till strax över dubbla insatsen.

Och varför dessa kriser? Det mest uppenbara; blott tre inkasserade poäng på de sju senaste matcherna, varav inte en enda vunnits. Därmed har Southamptons plats på den undre tabellhalvan befästs.

Förutom det – att det nu är klart att Virgil van Dijk, en av de stora försvarsklipporna de senaste åren, lämnat klubben för Liverpool. Han ställdes åt sidan mot Tottenham senast, just på grund av att denna övergång skulle slås fast, och då släpptes hela fem mål in. Två blev det framåt.

Inför matchen saknas Southampton Cédric Soares, Ryan Bertrand samt Charlie Austin.

Man kan inte heller påstå att det ser bra ut hos Manchester United för den delen heller. Spelet har markant försämrats sedan en bra tid tillbaka, men inte fören nu har det avspeglat resultaten på allvar. Uttåget ur Ligacupen, mot Bristol City, har följts upp av två stycken 2-2-kryss mot Leicester respektive Burnley.

Tisdagens match mot Burnley startade för övrigt Zlatan Ibrahimovic, i en släpande roll bakom Romelu Lukaku – hans första PL-start sedan comebacken, och det var inte annat än ett stort fiasko. Svensken fick inte alls till det, hade inte speeden och tog mest plats. I halvtid byttes han också ut av José Mourinho.

Den skadelista som tynger ”De röda djävlarna” är inte att leka med. Michael Carrick, Eric Bailly, Marouane Fellaini, Antonio Valencia, Chris Smalling och Marcos Rojo är indisponibla. Matteo Darmian och Anthony Martial osäkra.

Virgil van Dijk borta

Dessa offensiva avtryck – hur stora blir de? Minst tre baljor, det får vi väl se?

Manchester United har svajat rejält bakåt på sistone; sex insläppta mål på de tre senaste matcherna, i vilka det inte blivit en enda vinst, i förhållandevis, på pappret, enkla matcher. 2,5-målslinan har passerats i fyra raka.

Mot Burnley hade United stora bekymmer att hålla motståndarnas offensiv i styr. Detta medan offensiven fick rejäl fart i andra halvlek, när 0-2 blev till 2-2. Inhoppande Jesse Lingard stod för båda baljorna och med hans form, fart och finess har man ett stort hot.

Det är med katastrofal form som Southampton kommer hit. En radda matcher utan vinst är uppradade och som värst var det senast, mot Tottenham – 2-5-förlust. Defensivt var man helt borta och vi ska påminna om att förlusten av Virgil van Dijk kommer spela in enormt.

Nu har Manchester United också flera defensiva avbräck och så mycket som det roterats runt i försvarslinjen blir det svårt att hitta stabiliteten.

3-1/0. Det är mitt förhandstips.

Spelet? Över 2,75 mål (asian handicap) till strax över dubbla insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kronor bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 18:30, lördag 30/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: