Speltips inför Maribor – Liverpool 17/10: Favorit i repris

Spelbloggare Publicerat: 16 oktober 2017

Pressen är på Liverpool i tisdagens Champions League-bortamatch mot slovenska Maribor, när alla väntar sig att de ska spela hem hela potten, men är de verkligen utanför riskzonen här? Sannolikt inte.

Som en av de absolut minsta och minst slagkraftiga klubbarna i årets Champions League-upplaga slår Maribor ständigt ur underläge. Förväntningarna är nerskruvade, möjligen på gott och ont, även om det finns en betydande chans på tredjeplatsen, som leder till slutspel i Europa League, främst.

Gruppen är i helhet indelad i två skikt. Sevilla och just Liverpool väntas och ska nå slutspelet utan större problem medan Maribor antas få slåss med Spartak Moskva om den där tredjeplatsen.

Det finns dock all anledning att vara orolig å Liverpools vägnar. CL-premiären, hemma mot Sevilla, slutade 2-2 och därefter blev det 1-1 när Spartak Moskva fick sällskap i Ryssland – två matcher de varit klara favoriter i på förhand.

Bättre ser det inte ut vid sidan om Champions League heller. En vinst på de åtta senaste matcherna, uttåg ur den inhemska Ligacupen och en blek åttondeplats i Premier League har stärkt buropen mot tränaren Jürgen Klopp, som är i starkt behov av bättrade resultat och i sin tur andrum.

Sadio Mané är, som säkert bekant, otillgänglig för Liverpool; på en skadelista prydd av andra långtidsskadade spelare. Joseph Gomez är avstängd.

Maribor har dominerat den slovenska klubbfotbollen under flera år; vunnit förstadivisionen vid sex av de sju senaste tillfällena. 12 matcher in i årets seriespel är de dock bara tvåa, där det ser ut att bli öppet race om titeln jämsides Olimpija. Här i premiären av CL blev det ett 1-1-resultat mot Spartak Moskva, på hemmaplan, och senast var de chanslösa mot Sevilla, 0-3.

Ett tufft besked för hemmalaget är att försvarsklippan Marko Suler, skadad, saknas. I övrigt finns ingenting matnyttiga nyheter att ta del av på den fronten.

Opålitligt bortaförsvar

För er som tagit del av våra speltips där Liverpool varit ena halvan av matcherna kanske det blir tjatigt, men samtidigt tål det att upprepas – att deras försvarsspel är omöjligt att lita på. Grundbulten i det hela är att truppens balans helt enkelt är totalt snedvriden; en defensiv inte i närheten av den klass som offensiven håller.

Förutom det kan man antyda på deras sätt att spela fotboll – att det tenderar att blint bli för framåtlutat.

Förvisso kommer Liverpool från en 0-0-match hemma mot Manchester United, men den tillställningen präglades mycket av motståndarnas matchplan. I den här typen av matcher har Liverpool nästan visats som mest sårbara.

Maribor är flera klasser sämre än Liverpool, det ska sopas under mattan med, men på hemmaplan ska de inte räknas bort helt. De kommer få chanser att ställa om och minst ett mål mot ett svajigt, rentav opålitligt, Liverpoolförsvar ska vara relativt nära till hands – klart närmare än oddssättarna antyder.

Det blir alltså en favorit i repris från oss – att båda lagen ska näta spelas till 2,62x hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Få 4,00 för Liverpool att vinna – nya kunder hos Betfair

Klicka här för att läsa mer ta del av kampanjen.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,62 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 17/10
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: