Speltips inför Marseille – Atlético Madrid 16/5: Given favorit i Europa League-finalen

Spelbloggare Publicerat: 15 maj 2018

En vinnare ska koras! Europa League-finalen mellan Marseille och Atlético Madrid är här. Blir det en fransk eller spansk vinnare i Lyon, på Groupama Stadium?

ODDSBOOST! Få 10,00 istället för 1,73 på Atlético Madrid att vinna matchen. Läs mer om kampanjen och hämta den här. 

Nu står vi här, när allt ska summeras och en vinnare koras. Från den så spännande finalen har Spelbloggare dessutom vaskat fram ett speltips till mycket fint betalt och ni tar del av det nedan – men först, lite allmänt om vad som komma skall…

Det stora favoritskapet nu när den näst största av europeiska titlar ska delas ut är förstås Atlético Madrids. Spanjorerna slåss allt som oftast på en något högre nivå, i Champions League, men efter ett fiasko till gruppspel har de istället fått styra skutan hit.

I semifinalen skickade Atlético ut Arsenal, i vad många menade vara en ”minifinal”, med turneringens då två stora favoriter. I övrigt har Sporting CP, Lokomotiv Moskva samt Köpenhamn skickats ut.

Och Marseille, då? De har stått för ett fantastiskt EL-slutspel och i detta städat av Sporting Braga, Athletic Bilbao, RB Leipzig samt i semifinalen Salzburg. Dubbelmötet mot de sistnämnda var en nagelbitare in i det sista, där de inte kunde skiljas åt fören i förlängning. Kan fransoserna slå på stort – på nytt?

På truppfronten har vi ett par osäkra kort för båda parter: Marseilles Rolando och Kostas Mitroglou samt Atléticos José Giménez och Vitolo. Även frågetecken över Marseilles storstjärna Dimitri Payet har funnits, men av rapporter att döma verkar han kunna medverka från start.

Betydande skillnader

Marseille har varit starka i Europa League-slutspelet och ska absolut inte underskattas, men så anser vi inte heller fallet vara på oddsfronten och värdet finns väl på Atlético Madrid, som är den klart namnstarkare parten?

En liten fördel för Marseille kan även vara att matchen spelas i Frankrike, om än inte på hemmaplan. På resande fot har de dock inte varit alls lyckosamma i årets Europaspel, med blott en av nio matcher vunna. Då har de i alla av dessa mött klart sämre motstånd än Atlético.

Spanjorerna har en trupp i absolut världsklass och ett lag som egentligen vill och ska utmana i det europeiska finrummet, Champions League. De har en fantastisk stabilitet, ett väloljat försvarsspel – över hela banan – samt brutal offensiv udd i flera spelare, inte minst Antoine Griezmann.

Det borde helt enkelt inte vara mycket till snack om saken, i en final mellan två lag där skillnaderna trots allt är betydande.

Om nu Payet skulle missa matchen för Marseille, eller starta på bänken, är det ännu en faktor som stärker vårt spel rejält, men värdet ska finnas där alldeles oavsett vad fallet blir.

Det raka spelet på Atlético Madrid står i 1,72 gånger degen hos Expekt och det är tveklöst värt att investera i.

  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kronor bonus!

Speltips:

Speltips: Atlético Madrid vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (500% upp till 500 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 16/5
TV:  kanalnio logo
Stream:  dplay logo eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.