Speltips inför Mexiko – USA 8/7: Final i Gold Cup

Simon Pålsson Publicerat: 7 juli 2019

Det är dags för Gold Cup mellan Mexiko och USA natten till måndagen den 8 juli. Det är ett möte som verkligen sticker ut på förhand.

Annons:

Det är dags för final i det som är det central- och nordamerikanska mästerskapet för lagen som alltså inte hör hemma i klassiska Copa America, men som ändå vill ha någon form av turnering efter ordinarie säsong i Europa. Det är inte den allra mest namnkunniga av turneringar, men USA och Mexiko har ändå gjort sig kända som vettiga landslag i ett europeiskt eller globalt perspektiv.

Mexiko har gått som tåget rakt igenom hela mästerskapet med idel vinster och inte en enda förlust så här långt. Det krävdes straffläggning i kvartsfinalen mot Costa Rica, men i övrigt har det varit vinster med klara siffror. Nu väntar dock det som är den överlägset tuffaste utmaningen hittills.

USA har också idel vinster, men det som oroar i deras fall är att de hade svårt mot lite sämre nationer som Chile och Venezuela tidigare under året. Om vi ser till lagen som USA har mött hittills i Gold Cup är det inte konstigt att de nu är framme vid final. Med totalt ett insläppt på fem matcher finns det inte mycket att klaga på i defensiven.

Målspel i finalen

Det är viktigt att ha med sig att inte minst Mexiko har åkt till det här mästerskapet utan sina allra bästa spelare. Det mexikanska landslaget är som bekant ett mycket starkt sådant och i sina bästa dagar kan mexikanarna egentligen streta emot mot många starka lag runt om i världen.

Men nu finns inte Hector Herrera, Javier Hernandez, Hirving Lozanzo eller Carlos Vela med i truppen. Det är å andra sidan inga nyheter inför själva finalen mot USA, men det är ändå någonting värt att ha med sig när man värderar förutsättningarna inför avsparken.

USA har med sig en starkare trupp relativt sett där de stora namnen finns med. Det är Zack Steffen som vanligtvis står mellan stolparna. Målvakten från Manchester City har impoenrat stort. Annars är det tunga namn som Matt Miazga, från Chelsea, samt Chrisitian Pulisic, även han numera Chelsea, som bland annat sticker ut.

Men utan att gå in och värdera startelvorna alldeles för mycket kan vi konstatera att det mesta så här långt i turneringen talar för en ganska målfattig match här. När det är final på schemat tenderar det också att bli aningen mer avvaktande. Det är inte mer än naturligt.

Under 2,5 mål spelas till 1,67 gånger såsen hos Betfair.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:   Betfair
Spelstopp:  03:00, måndag 8/7
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.