Speltips inför Middlesbrough – Leeds 2/3: Spel på 1X2-marknaden

Simon Pålsson Publicerat: 2 mars 2018

Middlesbrough och Leeds United gör upp om tre viktiga poäng i jakten på playoff i Championship. Favoritskapet har blivit lite väl skevt och det utnyttjar vi med ett speltips på 1X2-marknaden.

Som brukligt bjuder andradivisionen i den engelska fotbollen, Championship, på en liten aptitretare inför helgen. Den här veckan är det dags för toppmötet mellan Middlesbrough och Leeds.

Att kalla det här toppmöte är möjligen något generöst, men med tanke på hur små avstånden är mellan de olika placeringarna i tabellen blir många matcher faktiskt toppmöten i det här skedet av säsongen. Det här är hur som helst två lag som har snubblat lite för mycket för att vara direkt inblandade i den absoluta toppstriden, men som båda finns med där precis bakom.

Leeds får ses som en av säsongens besvikelser och trots att det i stunder ser väldigt bra ut haltar laget betänkligt sett till poängskörd och tabellplacering. Sedan årsskiftet har laget dessutom bara en (1) enda seger och har därmed tappat mark i toppstriden. Det är i skrivande stund sex poäng upp till playoff, men hela fyra lag däremellan.

Det blir alltid jämnt

Middlesbrough har inte en fullt så deppig resultatrad, utan står nu på tre vinster på sina sju senaste matcher i Championship. Problemet här är snarare jämnheten, som känns helt obefintlig både i termer av poängskörd och prestation. Då blir det svårt att haka på lag som Wolverhampton i tabelltoppen. De liksom bara ångar på i full karriär.

Därför vilar det en sån klassiska X-känsla över den här matchen. Championship är känd som ligan där de oavgjorda resultaten duggar väldigt tätt och med två lag som har sådana problem att vinna känns ett oavgjort resultat nära till hands här. Favoritskapet på hemmalaget, som ger knappa 1,80 gånger såsen, har blivit på tok för stort så här på förhand.

Middlesbrough saknar Fabio och Rudy Gestede, medan gästerna får klara sig utan Luke Ayling, Conor Shaughnessy och Tyler Robert. Mer oroväckande är att Kemar Roofe och Pablo Hernandez saknas. Missar båda matchen blir Leeds rejält försvagade i offensiven.

X (oavgjort) spelas hur som helst till 3,60 gånger krämen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:4, fredag 2/3
TV:   tv3sport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: