Speltips inför Middlesbrough – Manchester City 11/3: Val av sida i tidiga cupbataljen

Spelbloggare Publicerat: 8 mars 2017

Klass-, form- och motivationsskillnad. Det är de tre fundamenten som vårt speltips står på inför lördagens tidiga FA-cupbatalj, där det handlar om Middlesbrough och Manchester City på Riverside Stadium.

Premier Leagues tredjejumbo mot tabelltrean. Skillnaden är förstås betydande, med kravbilderna och förutsättningarna inför framtiden, men å andra sidan är FA-cupen erkänt skrälltät, om än mer i de tidiga rundorna.

Ett praktexempel på detta är att Lincoln City, National League, femtedivisionen, skickade ut Burnley med 1-0 i den förra rundan – på Turf Moor! Detta innebär att de är här, i kvartsfinalerna. Även klassiska Millwall är en uppstickare vars cupdröm lever vidare.

Nåja, fokus här. Middlesbrough har uteslutande spelat på hemmaplan i årets FA-cupen – och haft en hel del flyt med lotterna. Sheffield Wednesday, Accrington Stanley och Oxford United är de som skickats ut hittills. Därmed blir det här den första kampen mot en Premier League-konkurrent.

Manchester City har haft en klart tuffare resa, men lämnat klart större styrkebesked. West Ham och Crystal Palace krossades båda två i de inledande rundorna, innan det krävdes omspel mot Huddersfield senast. Väl då, 5-1.

Gästerna får förtroendet

Rotation kan vi räkna med från Citys håll, men med stor sannolikhet från ”Boros” också. Manchester City väntar, som säkert bekant, Champions League-spel i veckan som kommer medan Middlesbrough måste investera alla deras krafter i att försöka stanna kvar i seriesystemets finrum. Å andra sidan har de ett tacksamt schema.

Betyder detta att det blir mer ovisst? Nja. Känner ändå – klar fördel Manchester City. Större än oddssättarna antyder.

Exempelvis vilade City en spelare som David Silva i veckans match mot Stoke, 0-0 på Etihad Stadium, och det visar ändå på att de vill ha kvalitet i startelvan till den här matchen. Finns en stor bredd också, på en helt annan nivå än i ”Boro”.

Dessutom har Middlesbrough redan en defensiv kris; Calum Chambers och Daniel Ayala, skadade, missar matchen och så verkar vara fallet med även George Friend. Betydande avbräck, speciellt i en sådan match eventuellt man vill rotera lite.

Bortser vi från Citys poängtapp mot Stoke senast, är formen fin. Tror också att man är benägna att satsa hårt på FA-cupen till följd av att Premier League-titeln är, mer eller mindre, utom räckhåll.

Mindre positivt runt ”Boro”, som exempelvis inte vunnit på sju raka seriematcher. 0-2-förlust mot Stoke förra veckan. Och oavsett om de ställer ut en helt ordinarie elva eller ej – kan man verkligen undvika att ha bottenstriden i bakhuvudet?

City kommer vara fast beslutna att sätta spiken i kistan. Omspel ska till alla pris undvikas. Kryssrisken minskar därmed markant.

Spelar Manchester City -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de ”bara” vinner med uddamålet – till 1,96x hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:15, lördag 11/3
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: