Speltips inför Milan – Inter 4/4: Derby della Madonnina!

Spelbloggare Publicerat: 3 april 2018

Derby della Madonnina! Vilket sätt att ladda upp inför kvällens Champions League, va? Ett av världens största fotbollsderbyn väntar när AC Milan och Inter gör upp i det storslagna slaget om Milano.

Mycket större än såhär blir det inte! Ett av världens mest hedersamma derbyn. Två så djupa rivaler att det nästan saknar motstycke. Spänn säkerhetsbältena – det är fotbollsfest i Milano!

Men bortom all heder och ära – vad finns i potten då? Som så ofta: mycket. Milan har helt vänt på skutan och från att situationen varit närmast hopplös, till att nu vara en del av Europaområdet och även ha visst känn på Champions League, även om det ser ut att bli tufft.

Laget är på plats sex i tabellen och har åtta pinnhål upp till just Inter på fjärdeplatsen, den sista som leder ut i Champions League. Lite av en måstematch för Milan, härmed.

Att vinna över Inter, det finns dock enklare uppgifter att ta sig an än så. De har tre vinster och ett kryss på de senaste matcherna, i vilka inte ett enda mål släppts in. Däribland hittas en 5-0-kross av Sampdoria på bortaplan samt ett 0-0-kryss när tabelltvåan samt titeljagande Napoli besöktes.

Enda av nyhetsvärde på truppfronten är att Lucas Biglia är avstängd för Milan. I övrigt saknar de den skadade duon bestående av Ignazio Abate samt Andrea Conti. Inter har enbart Andrea Ranocchia out.

Spelet suttit i 3/4 senaste

Observera att matchen spelas på San Siro, som båda klubbar delar och hemmaspelar på. Hemma-/bortaplansfaktorn är således inte att ta hänsyn till, utan där är det helt fifty-fifty.

Matchen som helhet värderar också oddssättarna vara fifty-fifty. Vissa med Milan som knappa favoriter, andra med Inter som dito. Helt omöjligt att skilja dem åt utifrån de siffrorna – och man kan förstå varför.

Vi kan inte heller skilja dem åt; tror på en tajt historia och således lockar krysset oss. Milan har steppat upp klart på sistone, men fått en liten reaktion på det hela och föll med 1-3 mot Juventus sist. Annars? Defensivt starkt, inte överdrivet mycket till udd.

Även Inter har visats försvarsstarka på sistone, alltså med fyra hållna nollor på raken. Med tanke på den fördel de har i tabellen, där fjärdeplatsen innehas och ska säkras, tänker vi oss att de kommer kliva in i matchen med en hyfsat försiktig approach. Det säkra före det osäkra.

Av de fyra senaste inbördes mötena har tre slutat med kryss under ordinarie speltid. Matcherna är i princip alltid extremt täta.

Krysset finns att hämta till oddset 3,20 hos Bethard och det köper vi utan att blinka.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få en unik bonus om 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 18:30, onsdag 4/4
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: