Speltips inför Milan – Roma 31/8: En italiensk klassiker!

Spelbloggare Publicerat: 30 augusti 2018

En klassiker ska utspelas i Italien, Milano och på San Siro. AC Milan står för värdskapet mot AS Roma – och Spelbloggare tar ställning inför matchen. Vem vinner?

Annons:

Fredagsfotboll från Serie A, mellan två anrika klubbar med toppambitioner. Mycket bättre än såhär blir det inte! 20:30 tas avsparken och matchen visas bäst i streamingtjänsten Strive.

Milan har ännu bara hunnit avverka deras premiär och den lämnades med starkt bitter eftersmak. Bortamötet mot Napoli leddes med 2-0, som sedermera tappades till en 2-3-förlust i den andra halvleken. En hel del positivt finns alltjämt att snickra vidare från insatsen, fastän den senare delen av matchen var under all kritik.

Det här blir Romas tredje tillställning i årets Serie A. Detta efter att ha vunnit med knappa 1-0 borta över Torino, efter mål i slutminuterna, i premiären och nu senast ha spelat 3-3 mot Atalanta. Där blev man svårt sårade vid flera tillfällen och frågetecken ska höjas över försvarsspelet.

Båda parter kan ställa ut deras mer eller mindre ordinarie startelvor. Milan saknar Andrea Conti samt Ivan Strinic, som båda hittas på skadelistan, medan Roma har Diego Perotti och eventuellt Alessandro Florenzi indisponibla. Stephan El Shaarawy bänkades mot Atalanta och kan mycket återta sin plats i startelvan denna afton.

”Hemmaplansfördelen – den stora skillnaden”

2,50-3,50-2,90. Så ser 1X2-marknaden ut inför matchen. Är det helt rättvisande? Inte riktigt, va?

Kapacitet finns det i detta Milan och nyförvärvet av Gonzalo Higuáin kan vara det som får dem att ta nästa kliv. Med honom på planen får de en helt annan spets i startelvan; en spelare som har en näsa för målet och som säsong efter säsong smäller in baljor – oavsett var han spelar.

Och de inledande 50 minuterna mot Napoli var dessutom fantastiskt utförda i premiären. Nu klarade de inte av att hålla emot, men de positiva tendenserna finns där och att förlora på Stadio San Paolo behöver man inte skämmas över. Få som klarar av att stå upp emot Napoli där.

Gästande Roma har svajat en del i båda deras matcher. Premiärvinsten mot Torino var förstås stark, även om det fanns mer att önska av spelet. Lite småsvajigt. Senast mot Atalanta var det med blotta förskräckelsen som fjolårets tabelltrea kom undan. 3-3 på tavlan och stora brister i det defensiva spelet.

Hemmaplansfördelen är den stora skillnaden – såhär på förhand. Därför anser vi att Milan borde anses vara något större favoriter.

1,81 gånger pengarna för att Milan ska vinna, med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort, smakar mumma.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Milan +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 20:30, fredag 31/8
TV: 
Stream:  strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.