Speltips inför Millwall – Cardiff 9/2: Felaktig favorit

Spelbloggare Publicerat: 7 februari 2018

Kan spelbolagen ha ställt ut fel favorit när Millwall tar emot Cardiff City på klassiska The Den i Championships enda fredagsmatch? Det är lite vartåt vi lutar…

Fredagsunderhållning från den engelska andradivisionen är en av veckans stora traditioner. Kvällens match spelas 20:45 och TV-sänds bäst på TV3 Sport samt streamas via Viaplay. Ett delikat val till såväl förfesten som avrundning för kvällen.

Det vi har här är ett Millwall i det ömsom bekväma och ömsom hopplösa mittenskiktet av Championship – utan direkt praktisk chans att nå playoff eller risk att bli en del av den absoluta botten. Blir med all säkerhet enbart att spela för enskilda platser uppåt och neråt när 16 matcher kvarstår.

Därför, med tanke på hur situationen utvecklats i seriespelet, var det säkert med lite extra bitter eftersmak som FA-cupen trillades ur i veckan – via en 0-1-förlust borta mot Rochdale, huserandes i botten av League One.

Större är anspänningen i Cardiff City, som är mitt uppe i jakten på en biljett till Premier League. Fjärdeplatsen parkeras på, alltså en av de som leder till playoff, medan avståndet till andraplatsen, som leder direkt uppåt i systemet, är på tre pinnar samt det till död mark på sex. Detta med en match mindre spelad än konkurrenterna runtom! I den stenhårda konkurrensen är varenda liten pinne av betydelse.

En del skador finns att ta hänsyn till inför matchen. För Millwall: Byron Webster, Shane Ferguson, Aiden O’Brien samt Tim Cahill. Gästerna har Aaron Gunnarsson, Matthew Connolly, Lee Peltier och Craig Bryson indisponibla.

Vår favorit: Cardiff

Knappt favoritskap för Millwall, det menar oddssättarna. Vi? Att det ska vara helt tvärtom. Således har vi fått en betydande lucka för spelvärde denna afton.

Det är möjligen något tidigt att diskutera motivationsfaktorer när 16 respektive 17 matcher återstår av serien. Knappast så att man kliver ner i halvfart redan nu, bara för att det ser ut att bli en plats i det avtrubbade mittenskiktet – men lite, lite kan det spela in.

Känslan är också att Millwall kan ha tagit en del stryk av deras cupförlust i veckan, mot ett betydligt mindre namnstarkt fotbollslag. Med bara tre dagars vila – svårt att ladda upp batterierna, både mentalt och fysiskt?

Gästerna visar prov på finfin form. Blott en av de sex senaste matcherna har förlorats, och det var mot jätten Manchester City, 0-2, i cupspel. Svårt att kräva mer i en match av den typen.

Senast i raden värjde Cardiff undan Leeds United – som undertecknad värderar vara klassen bättre än Millwall – med 4-1, på bortaplan. Givet att de är stärkta av den prestationen och känner blodsmak i munnen.

2,02 x insatsen för Cardiff att vinna, med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort, köper vi rakt av.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Cardiff +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, fredag 9/2
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: