Speltips inför Monaco – Bordeaux 2/3: Tydliga skiljelinjer

Spelbloggare Publicerat: 2 mars 2018

Att det vore en bank vore kanske att ta i, men AS Monaco ser ut som en klar favorit när de ställs mot Bordeaux i en av två fredagsmatcher från franska Ligue 1. Vinner?

Det är tätt race om i främst andra- och även tredjeplatsen i den franska förstadivisionen. Ena leder direkt till Champions League-gruppspelet och den andra till kval.

Fördel i den kampen är det för Monaco, som hittas två pinnar före Olympique Marseille. Lyon nosar underifrån för den delen också, men har hamnat en bit på efterkälken nu när de tappat stilen totalt. Fem seriematcher sedan den senaste trean!

Att nämna är värt att Monaco kunde stått ännu starkare, om det inte vore för sammanfallet i förra veckans bortamatch mot Toulouse, som är hårt utsatta i botten av tabellen, när en 3-1-ledning tappades till 3-3 under de avslutande 12 minuterna. Formen bör dock inte vara i större fara – eller?

Bordeaux kan, i praktiken, som bäst nå den femteplats som leder ut i Europa eftersom antingen just Monaco eller Paris Saint-Germain vinner Ligacupen. En handfull lag har en god möjlighet på den, så det gäller att inte tappa momentum i denna kritiska situation. Inför matchen är man åtta, med två poäng till den åtråvärda platsen.

Hemmaplansfördelen stor

Gillar Monaco och deras chanser inför matchen. Även om oddset för det raka spelet på dem inte ser ut som det sexigaste – finns det väl lite värde där? Det menar jag bestämt.

För att sätta lite siffror på de rådande skillnaderna dessa två emellan: Monaco hittas hela 21 pinnar före Bordeaux i tabellen – med bara 27 matcher spelade. Skiljelinjerna är väldigt tydliga i det franska finrummet.

Innan Monacos bortakryss mot Monaco hade de vunnit fyra raka matcher, tre av dem med klara siffror samt övrig med uddamålet över toppkonkurrenten Olympique Lyon. På Stade Louis II är det ytterst sällan de tappar. Facit? 11-2-1 och en målskillnad på 40-14.

Det kan jämföras med Bordeaux bortafacit om 4-3-7. När nivån skruvas upp räcker de sällan till.

Nu har Bordeaux två raka matcher utan mål framåt, 0-0 hemma mot Nice och 0-1 borta mot Marseille, så var de står formmässigt kan verkligen diskuteras.

Monaco är betydligt bättre och stärkta av hemmaplan bör de vinna. Den raka ettan spelas till 1,65 x insatsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Monaco vinner, rak etta
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, fredag 2/3
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: