Speltips inför Montreal Impact – Seattle Sounders 6/6: Målspel i MLS

Simon Pålsson Publicerat: 4 juni 2019

Montreal Impact och Seattle Sounders snubblar med lite dålig form i MLS, men hoppas båda på vinst den 6 juni 2019.

Annons:

Tacka vet vi Major League Soccer.

När de stora fotbollsligorna runt om i Europa nu har gått på sommarvila är det lätt att abstinensen slår på alldeles för hårt. Det blir inte bättre av att den allsvenska fotbollen också tar sig ett sommarbreak i nästan hela juni månad.

Men på andra sidan Atlanten går det fortfarande att skruva fram fina fotbollsmatcher på sin tv. Detta då Major League Soccer – eller MLS som man oftast säger – fortsätter i en rasande fart under sommaren. Det finns som bekant flera tunga stjärnor i ligan som gör den värd att kolla på, samtidigt som man såklart gillar att följa svenskarna i den amerikanska fotbollen.

Gustav Svensson är den spelare som hamnar på vår svenskradar natten till torsdag svensk tid. Då spelar han tillsammans med sitt Seattle Sounders borta mot Montreal Impact. Det här är ett möte mellan två lag som öppnade säsongen starkt och som tagit plats i tätstriden, men där båda lagen sett lite sämre ut sista matcherna. Värst är det för Seattle Sounders som står på tre raka matcher utan vinst.

Dåligt försvar i fokus

Hos hemmalaget ser det lite bättre ut då man lyckades vinna för en omgång sedan, men i ett lite längre perspektiv oroar det med endast en vinst och hela tre förluster på de senaste fem omgångarna. Därför är det inte konstigt att laget halkat ner lite i tabellen. Nu hittar vi Montreal Impact på en niondeplats, om än med bara två poäng upp till Seattle Sounders som ligger sexa.

Vad som är signifikativt för båda dessa lag – och egentligen hela ligan i stort – är ojämnheten i laget och inte minst defensiven blir lidande. Stjärnorna spelar generellt sett i offensiven och ser vi på antalet insläppta är det oroväckande läsning för båda lagen. Montreal Impact har släppt in 27 mål på 17 matcher medan Seattle Sounders släppt in 19 på 15 matcher. Det är långt över ett insläppt mål per snitt. Om vi bara fokuserar på de senaste omgångarna är siffrorna ännu värre, speciellt för Seattle Sounders.

Hos hemmalaget saknas för övrigt en drös spelare, däribland Clement Bayiha, Orji Okwonkwo, Ignacio Piatti och Mathieu Choiniére. Bortalaget har Jordan Morris utanför laget, men hoppas att Kim Kee-hee och Victor Rodriquez ska kunna spela.

Vi fokuserar på den svaga defensiven här och tror på mål – åt båda håll.

Båda lagen göra mål spelas till 1,73 gånger krämen hos Betfair.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp:  01:30, torsdag 6/6
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.