Speltips inför Napoli – Crotone 20/5: Motivation slår klass?

Spelbloggare Publicerat: 20 maj 2018

Motivationen är den stora skillnaden när Napoli och Crotone ska mäta krafterna på Stadio San Paolo, i den sista omgången av årets Serie A. Vi får en stark skrällkänsla – och testar ett visst målspel till en bit över trippla insatsen.

Det räckte inte till för Napoli, även om försöket ska hedras och hyllas. Dominanterna Juventus, som förra veckan, i och med 0-0 mot AS Roma, säkrade deras sjunde raka Scudetto, bjöds på en rejäl match nästan ända in i det sista.

Det betyder för Napoli att de varken kan bli bättre eller sämre än tabelltvåa. Årets sista match, också inför hemmapubliken, ska bara spelas av. Gnistan – hittas den? Blir det på tal om rotation? Svårt att sia såhär på förhand.

Tredjejumbon Crotone spelar allt hårdare med kniven mot strupen. Mycket talar för att det kommer krävas en trea för att överleva i Serie A – och det är inte ens säkert att det räcker. Minst oavgjort kommer åtminstone krävas.

Med stor bitterhet var det som Crotone inte lyckades stänga kiosken när man ledde med 2-1 in i slutminuterna mot Lazio senast. Baklängesbaljan i den 84:e minuten betydde 2-2 och att laget står på en av de platser som leder neråt i seriesystemet inför den avslutande omgången.

Högoddsaren testas

Ibland slår klass motivation.
Ibland slår motivation klass.

Givetvis ska Crotone, på en av de värsta bortaresorna möjliga i Italien, ses som klara underdogs, men motivationsfaktorn spelar också in och den talar starkt till deras favör. Därför ska de, utifrån våran analys, ses med klart större chans.

De raka spelen på Crotone lockar dock inte lika mycket som målspelen – och det eftersom Napoli kan spela helt avslappnat här och sannolikt kommer spela med en ännu offensivare approach än de brukar.

Offensivt har också Crotone hittat nycklarna under seriens slutspurt. Målet är hittat i fem raka matcher, mot bland andra Lazio och Juventus, och i tre av de fyra senaste har det blivit minst två.

Öppen gata, ett desperat jagande Crotone och ett avslappnat Napoli. Slutsats?

Crotone över 1,5 mål till mycket smakrika 3,10 x såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Crotone över 1,5 mål
Odds: 3,10 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 18:00, söndag 20/5
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.