Speltips inför Napoli – Empoli 2/11: Stora skillnader

Spelbloggare Publicerat: 1 november 2018

På Stadio San Paolo ska väl tredjejumbon Empoli inte ha det minsta att säga till om, mot ett toppjagande Napoli? Det skulle förvåna oerhört.

Annons:

En klassisk toppen mot botten-match. Knappast den hetaste av Serie A-matcher, men en ack så betydelsefull sådan. Tre färska pinnar hittas i potten – var hamnar de?

En premiärtrea. Och sen bara nedför. Empoli håller på att fastna i skiten, läs: bottenstriden, och står på en av de platser som skulle innebära Serie B-fotboll kommande år. Säker mark må vara inom räckhåll, men så knapp skörden varit och när det väntas bli att kamma noll här känns situationen svår.

Annat har Napoli i sikte: den åtråvärda scudetton. Och i andra hand att säkra ännu en biljett ut i fotbollens finrum, Champions League. Serieledande och de senaste årens dominanter, Juventus, verkar alldeles för slagkraftiga för att rå på och man hittas i skiktet därbakom, som trea på sämre målskillnad än tvåan Inter.

En liten extrakick kan Napoli säkert ha fått av den sena kvitteringsbaljan i hemmamötet mot Roma senast, där Dries Mertens smällde in 1-1 i den 90:e matchminuten. På förhand hade kanske mer varit att önska, även om en pinne mot ”Giallorossi” inte är att skämmas över.

Borta för Napoli inför matchen är skadekvartetten bestående av Vlad Chiriches, Amin Younes, Simone Verdi samt Adam Ounas. Gästerna har enbart Frederic Veseli tveksam för spel.

Minusspel på Napoli

Trots att Napoli ”bara” fick 1-1 mot Roma senast, där man också kvitterade sent, behöver man mest sannolikt inte känna oro för deras form. Det var en toppmatch och bra mycket mer skapades än vad motståndarna kunde vaska fram.

Matchen dessförinnan var Napoli bara sekunder från att vinna över PSG – på bortaplan. Formen ser mycket fin ut och specifikt på Stadio San Paolo är de en mardrömsmotståndare för vilka som helst.

Empoli stod för en hedervärd kämpainsats mot Juventus senast – en match som serieledarnas Cristiano Ronaldo till slut vände med sina två mål. Annars fick inte mycket positivt att hämta – inte en enda vinst sedan Serie A-premiären och en plats i den absoluta botten.

Det som skulle kunna tala för en skräll är att Napoli väntar CL-fotboll nästa vecka. Dock är vilan mellan matcherna på fyra dagar och överdriven rotation ska således inte behöva tas till. Här ska väl Empoli tas ned av bara farten?

-1,5 mål (asian handicap) på Napoli – ett spel som sitter om de vinner med minst två måls marginal – hittas till 1,93x hos Interwetten och det blir vårt speltips inför matchen. Där sticker spelbolaget ut hakan rejält. Oddsdropp att vänta!

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Napoli -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 20:30, fredag 2/11
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.