Speltips inför Napoli – Lazio 20/1: Måltankar i toppmötet

Spelbloggare Publicerat: 20 januari 2019

Toppmatcherna i Serie A är alltid av en extra speciell karaktär och inte minst de under kvällarna. När Napoli och Lazio ska fäktas om tre färska pinnar är våra förväntningar rejält uppskruvade.

Annons:

Nummer två mot nummer fyra. Ett Napoli som står allt mer bekvämt till. Ett Lazio som känner flåset underifrån och vars fjärdeplats, den sista som leder ut i Champions League, är i fara.

Juventus kan inte rås på. Uppförsbacken är för brant och de alldeles för dominanta. Som det blivit en vana av, kommer Napoli istället ta åtminstone en av de främsta positionerna bakom dem. CL-spel är såldes som skrivet i sten. Prestige att säkra andraplatsen, vilken Inter är lite av ett hot om.

Pressen är desto större för Lazio, kanske inte specifikt för denna match men över det stora hela. AC Milan är blotta pinnen bakom dem. Roma är ett annat hot. Sampdoria ytterligare ett.

Gemensamt för Napoli och Lazio är att de båda kommer spela Europa League-slutspel nästa månad. Napoli var, trots brutal konkurrens, på vippen att nå slutspelsfasen i Champions League, men får istället mäta krafterna på scenen under. Lazio var allt annat än imponerande i EL-gruppspelet – men kunde till sist lösa andraplatsen bakom tyska Frankfurt…

Mål åt båda håll

Marek Hamsik skadad. Kalidou Koulibaly, Lorenzo Insigne och Allan skadade. Stora avbräck såväl offensivt som defensivt i Napoli. Det stör dem, såklart.

Approachen till matchen bör ändå vara densamma – här ska taktpinnen tas omgående och hållas i. Motståndarna pressas nedåt i banan. Då borde målen vara nära till hands, avbräcken till trots. Gästerna har dessutom ett defensivt avbräck i Adam Marusic.

Faktum är att Lazio släppt in mål i 15 matcher efter varandra – ett häpnadsväckande illa facit och då i synnerhet för en toppklubb.

Framåt i banan finns det emellertid kapacitet hos Lazio. Oerhört sällan en match lämnas mållös och även Napolis nolla borta kunna spräckas.

1,71 x insatsen för att det blir mål åt båda håll är fullt acceptabelt betalt. Tas hos Interwetten.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 20:30, söndag 20/1
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.