Speltips inför New York City FC – Seattle Sounders 4/7: Rakt spel

Simon Pålsson Publicerat: 3 juli 2019

New York City FC är klara favoriter i våra ögon inför mötet med Seattle Sounders i Major League Soccer natten till torsdag svensk tid.

Annons:

Det må pågå landslagsfotbollen runt om i hela världen och den liga som drabbas hårdast av det här är utan tvekan Major League Soccer. Den amerikanska kopplingen, då på klubblagssidan, är tydlig till inte minst Copa America där många spelare nu alltså är iväg med sina landslag. Det gör att flera lag i MLS också är ordentligt försvagade under den här perioden.

Natten till torsdag fokuserar vi på ett möte där så är fallet i det ena lägret. New York City FC, ett lag med uppåtgående trend vad gäller form, tar sig an Seattle Sounders. Det här är två lag med den tydliga ambitionen att gå vidare till slutspel, men också ta sig långt i det. Det här är också två lag som får anses vara topplag eller åtminstone aspirerande sådana sett till tabellplacering.

Om vi börjar med att fokusera på New York City FC är trenden positiv. Just nu står laget på fyra raka vinster, varav en riktig tung 2-1-vinst mot DC United i US Open Cup. Det går att diskutera värdet i en sådan vinst, men resultatraden pekar ändå på en förlustfri rad sedan april månad.

Seattle Sounders vann mot bottenlaget Vancouver Whitecaps i senaste ligaomgången och kunde därmed bryta en trend på fyra raka förluster och fem raka utan vinst. Det var välbehövligt för att inte rasa i tabellen.

Ett rakt spel hämtas

New York City FC har ett par viktiga spelare på sin skadelista inför den här matchen, men det är å andra sidan spelare som laget lärt sig att klara sig utan nu ett längre tag. Det rör sig om James Sands, Héber och Tony Rocha. Om vi ser till resultatraden på senare tid är det uppenbart att det går att klara sig utan dessa spelare.

Seattle Sounders har flera av sina tyngsta spelare iväg på landslagsuppdrag – då Copa America alltså pågår för fullt just nu – varpå laget tappat i slagkraft. Det är någonting som påverkat såväl prestationer som resultat sista veckorna. Om man vill vara riktigt spetsigt går det att härleda de svaga resultaten sista veckorna till just detta. Därför är det oroande att spelarna är borta nu också. Jordy Delem, Cristian Roldan, Jordan Morris och Roman Torres spelar inte. Det gör inte heller skadade Will Bruin.

Därför håller vi hemmalaget som klara favoriter här. Trenden pekar i deras riktning och förutsättningarna inför nattens möte är helt klart till deras fördel.

New York City FC vinner spelas till 1,70 gånger insatsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  New York City FC vinner
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  01:00, torsdag 4/7
TV:   strive logo
Stream:   strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.