Speltips inför New York City FC – Toronto FC 12/9: Nattmatch på östkusten

Simon Pålsson Publicerat: 11 september 2019

Det blir fokus på den andra halvleken inför mötet mellan New York City FC och Toronto FC i Major League Soccer natten till torsdag den 12 september 2019.

Annons:

Natten till torsdag är det åter dags för fotboll i den nordamerikanska ligan Major League Soccer där New York City FC inleder matchandet hemma mot Toronto FC. Med andra ord får ett kanadensiskt lag nu åter ta resan ner till USA, den här gången längs östkusten.

På hemmaplan är New York City FC urstarka och det är en trend som i för sig är ganska tydlig för många lag i MLS, där hemmaplansfördelen är väsentligt mycket större än merparten av ligorna runt om i världen och då inte minst i Europa. Nu står laget på åtta (!) vinster på sina nio senaste matcher inför sin hemmapublik. Det är såklart ingen slump.

Formen för närvarande är också synnerligen god med fem raka vinster, någonting som har gjort att New York City FC har fortsatt att klättra i tabellen. Just nu ligger man alltså tvåa i hela Major League Soccer med en fin resultatrad och synnerligen fina chanser att fortsätta på den inslagna vägen.

En viktig sak att ha med sig i hemmalaget är att den svenske högerbacken Anton Tinnerholm, som både är given i startelvan och som tillhör de allra bästa på sin position i hela ligan, nyligen förlängt sitt kontrakt med klubben. Därmed blir han kvar ett par säsonger till. Med stor sannolikhet blir det också det sista stoppet i karriären innan han eventuellt återvänder hem till Sverige, där alternativ som Malmö FF och Åtvidabergs FF lär ligga nära till hands.

Annons:

Målen hamnar i fokus

Toronto FC har med det sagt ett psykologiskt övertag på New York City FC efter vårens match, då på kanadensisk mark. Den matchen slutade hela 4-0 till hemmalaget. Det gör att man har goda förhoppningar om att kunna störa NYFC ännu en gång.

I skrivande stund skiljer det totalt tolv poäng mellan lagen, mycket beroende på att Toronto FC kryssat tre av sina fem senaste matcher. Det ären liten missräkning. Å andra isdan har man inte förlorat sedan början av augusti och har en fin form.

Signifikativt för båda lagen är att målformen är påtaglig och snittet på närmare två mål per match gäller för båda lagen. Det gör att vi har goda förhoppningar om att få se mål.

Båda lagen göra mål (andra halvlek) blir vårt speltips till 2,45 gånger såsen hos Bethard. Det känns som att det är då som matchen luckras upp på fullt allvar.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål (andra halvlek)
Odds:  2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  00:30, torsdag 12/9
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.