Speltips inför New York City – New England Revolution 6/9: Tydligt favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 4 september 2018

Spelbloggare bjuder på en nattmacka från MLS till speltips och det från mötet mellan New York City och New England Revolution på Yankee Stadium, varifrån hemmafavoriten bör betraktas som en klar sådan.

Annons:

Vi tar oss över Atlanten, till MLS och Eastern Conference. Under natten mot torsdagen, svensk tid, spelas en match, denna, och det handlar om två klubbar med vitt skilda ambitioner under resterande del av grundserien.

New York City hittas på tredjeplatsen i Eastern Conference och har med det säkrat en plats i minst playoffet, men siktet är då istället på att ta en av de två översta platserna och ta klivet direkt in i finalserien. Laget är stjärnspäckat, i de här måtten mätt, och ska ha kapaciteten för det. Hos dem hittas bland andra svenska Anton Tinnerholm samt David Villa, 36, som för en herrans massa år sedan var en av Spaniens främsta fotbollsspelare.

Storklubben har dock hamnat i en mindre dipp, varför de halkat lite på efterkälken, och står nu på tre raka matcher utan vinst; två förluster och ett kryss.

En klart värre dipp är emellertid New England Revolution i – när de radat upp nio matcher utan en enda fullpottare. Det viftas inte bort hur som helst och playoffplatsen ser alltmer avlägsen ut – även om det är långtifrån omöjligt. Med två matcher färre spelade än sexan Montreal Impact, då på playoffplats, har de sex pinnhål att hämta in gentemot dem.

Ett av de mest akuta problemen hos New York City är skadesituationen som blommat upp. Yangel Herrera, Cedric, Hountondji, Alex Callens, Jesus Medina samt Jo inge Berget rapporteras alla vara skadade medan ett flertal pjäser också är borta med respektive landslag. Gästerna har enbart Chris Tierney, Zachary Herivaux och Gabriel Somi borta.

Värde ner till dubbla insatsen

Skulle man motivera en skräll, till rådande odds, i den här matchen är skadeproblematiken hos hemmalaget den mest uppenbara faktorn. Vi menar dock bestämt att det inte räcker här och nu, varpå värdet fortsatt är i favoritspelen. Ganska klart sådant, dessutom.

Låt oss först understryka klasskillnaden som det facto råder. New York City är av toppmaterial i MLS medan New England på sin höjd är att betrakta som mediokra. Skillnaden dem två emellan? Hela 18 pinnar! Gästerna har däremot en match mindre spelad, ska nämnas.

På hemmaplan är City en maskin utan dess like; kör över det mesta som kommer i deras väg. Statistiken är förkrossande 10-3-0 och målskillnaden 30-7. Det är bäst snitt i hela Eastern Conference.

New Englands chans, den enda, är att täppa till defensiven helt och hållet. Men vad talar för att de skulle lyckas med det mot en motståndare av denna kaliber? På resande fot har de det mindre charmiga facit 1-5-6. När nivån höjs, då har de sällan någonting att sätta emot…

En relativt enkel resa mot tre pinnar borde vänta för New York City och de spelas med -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – till 2,08 x insatsen hos Betser. Vi finner värde ner till minst dubbla insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: New York City -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 01:00, torsdag 6/9
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.