Speltips inför Newcastle – Arsenal 15/4: Fokusområde – hörnor!

Spelbloggare Publicerat: 15 april 2018

Hur resonerar oddssättarna här? Huvudfokus är hörnmarknaden och matchen mellan två formstarka parter i Newcastle United samt Arsenal. Oddset kan vi anta kommer slashas hårt, varpå vi rekommenderar att – skynda, fynda!

Rafael Benítez har lyckats med hans främsta uppgift: att säkra Newcastles Premier League-kontrakt, åtminstone i praktiken. Detta via tre raka vinster – senast med 2-1 borta över Leicester City – och då är det bara att höja på hatten. Mycket starkt i den här konkurrensen, som nykomlingar.

Det var av stor betydelse att de här pinnarna trillade in just nu, i och med det tuffa spelschema som ”The Geordies” avslutar seriespelet med. Bland annat: den här matchen, Everton och Tottenham borta samt Chelsea hemma.

Arsenal har även de briljerat – nåja – på sistone. Innan Europa League-avancemanget mot CSKA Moskva säkrades – en match de var oerhört illa ute i, men fixade till i slutminuterna – hade de radat upp sex raka vinster. Europaspelet är absolut främsta fokus framöver, när klubben vill säkra en plats ut i Champions League. Via seriespelet är det skeppet nämligen seglat.

Gästernas skadelista pryds framförallt fortsatt av Henrikh Mkhitaryan, medan trion bestående av Granit Xhaka, David Ospina samt Aaron Ramsey är smått tveksamma även de. Newcastle saknar skadade Jesús Gámez, Robert Elliot och Joselu.

De skapar flest hörnsparkar

Skrällchansen ska inte underdrivas på St. James’ Park, vilket oddssättarna utifrån våra bedömningar gör. Plushandikapp på Newcastle och liknande spel kan sålunda vara av intresse.

Men det stora värdet, det hittas på hörnmarknaden – och det samspelar faktiskt på sätt och vis lite med den här skrällchansen…

Newcastle är i kalasform medan Arsenal stod för en svajig insats i veckan, men den spelförande parten ska förstås ”Gunners” vara, som alltid mot motståndare av den här standarden. Mitten- och bottenklubbarna.

Och ser vi till statistiken finns inte mycket att diskutera. Newcastle skapar i snitt 4,5 hörnor på hemmaplan medan 5,4 släpps till – och då är merparten av motståndarna klasserna sämre liksom mindre possessioninriktade än just Arsenal.

Arsenal, då? Borta skapar de i snitt 5,2 hörnor framåt och deras motståndare endast 4,1.

Har vi dessutom en situation närmare matchens slutfas, där Newcastle leder eller det står oavgjort i matchen, vilket vi ser som mycket tänkbara scenarion, kommer Arsenal behöva flytta upp positionerna och det talar för ännu fler bortahörnor.

Flest hörnor i matchen: Arsenal finns att klippa till 1,87x hos Ohmbet och det ser ut som en oerhört fin position att ta.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Flest hörnor: Arsenal
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Ohmbet (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 14:30, söndag 15/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: