Speltips inför Newcastle – Burnley 26/2: Formtoppat mot formtoppat

Spelbloggare Publicerat: 26 februari 2019

Premier League mitt i veckan! Vilken lyx, va? Tisdagens TV-sända huvudmatch spelas mellan Newcastle United och Burnley FC på St. James’ Park. Här hittar ni vårt speltips inför matchen.

Annons:

Ännu kanske risken inte ska viftas undan helt och hållet, att på nytt dras in i bottenstriden av Premier League, men Newcastle och framförallt Burnley håller på att spurta ifrån den och borde av det mesta att döma lösa situationen utan överdrivna bekymmer.

Men absolut, med blott fyra respektive sex pinnar ner till bottentrion kan man inte slappna av – ännu…

Båda parter har kraftansamlat på ett imponerande sätt den senaste tiden. Sedan mitten av förra månaden har Newcastle på fem seriematcher vunnit tre stycken, kryssat en och endast förlorat en. Sist, efter ett kortare uppehåll, värjdes tabelljumbon Huddersfield Town undan med två mål mot noll.

Utropstecknet över Burnley och på sättet de steppat upp är ännu större. Facit på de tio senaste matcherna är sex fullpottare, tre kryss och en förlust. Den sistnämnda kom dessutom mot Manchester City, i FA-cupen.

Planer på en motreaktion tycks inte finnas hos Burnley heller. De kommer från en 2-1-skalp mot Tottenham Hotspur och löste häromveckan ett bortakryss när Manchester United besöktes på Old Trafford.

Gästernas skadelista pryds av Aaron Lennon, Jonathan Walters och Steven Defour. Newcastle saknar i deras tur Robert Elliot samt Ciaran Clark.

Toppform – gästerna plusspelas

Hemma på St. James’ Park, mot ett i slagkraft rätt jämlikt motstånd, ska Newcastle såklart vara favoriter. Det argumenterar vi inte emot.

Men att detta favoritskap skulle vara såhär stort? Det är desto mer tveksamt och värdet finns utan tvekan på skrällpositionerna, i flera olika typer av former. Burnley är absolut inte att räkna bort denna afton.

Först och främst, som nämnt, är det två svårskiljaktiga lag – spelare för spelare, i ren och skär kvalitet. Detta syns också väl i tabellen.

Däremot ska det värderas in att Burnleys uppåtstigande formkurva varit ett faktum under en bra något längre tidsperiod; en förlust på tio matcher, borta mot Manchester City, och inte en enda på åtta i Premier League. Flera storklubbar har satts stopp för och 2-1-vinsten över ”Spurs” i helgen är det bara att höja på hatten för.

Om jag hade haft titeln oddssättare, då skulle minst 20-25 punkter skickas över till den raka ettan från övriga tecken. Nu är det bara att blicka åt andra hållet och tälja det värde som erbjuds.

Spelet? Burnley +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – till 1,84 gånger pengarna hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Burnley +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 21:00, tisdag 26/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.