Speltips inför Newcastle – Manchester United 11/2: Lite halvdant, va?

Spelbloggare Publicerat: 11 februari 2018

Det skriker inte direkt fart, fläkt och underhållning när Newcastle United och Manchester United ska mäta krafterna på St. James’ Park Stadium – och därför presenterar vi till ett speltips från målmarknaden.

Botten mot toppen. Newcastle, med risk att trilla ur Premier League på nytt, och Manchester United som hoppas kunna säkra en av Champions League-platserna. För att sätta lite mer exakta siffror på det hela: ”De röda djävlarna” har skrapat ihop mer än dubbla skörden i jämförelse med ”The Toffees”, 56 mot 25 pinnar.

Situationen är mer exakt så att Newcastle hittas två platser ovanför seriens bottentrio, samt med endast pinnen ner dit. Som säkert bekant och som vi lyft vid flera tillfällen: årets bottenstrid i PL är fantastiskt spännande. Blir kamp ända in i det sista, med mer än hela den undre halvan av tabellen kvar i riskzonen.

Nyförvärvet Islam Slimani väntar fortfarande på sin debut för klubben och den kan komma här. Det rapporteras vara fifty-fifty huruvida han hinner bli fit for fight för match. Även Robert Elliot och Ciaran Clark är osäkra samt Jesús Gámez borta.

En bit in på spelåret förmådde Manchester United att – nästan – hålla jämnt strå med lokalkonkurrenten och den dominanta serieledaren, Manchester City. Chansen på titeln är dock borta sedan en bra tid tillbaka, men det positiva beskedet är att utsikterna för CL-spel även nästa år är ljusa. Andraplatsen står man på och konkurrenterna nedanför topp fyra har hamnat på efterkälken.

På truppfronten är det inte mycket som är nytt under himmelen för Manchester United. Eric Bailly, Zlatan Ibrahimovic, Daley Blind samt Marouane Fellaini är alltjämt skadade. Marcus Rashford riskerar även han att missa matchen.

”Smakar fågel!”

Den stora styrkan i Manchester United är försvarsspelet – att få hål på dem är oerhört svårt. Vi låter siffrorna tala sitt språk: 7/8 senaste matcherna är nollan hållen i. Framåt kan det stundtals vara lite småavtrubbat. Alexis Sánchez är ett nyförvärv som kommer lämna avtryck, men det kan dröja innan hans samspel med bland andra Romelu Lukaku träffar perfekt.

Summa summarum: starkt försvarsspel, mindre starkt anfallsspel. Sex av de ovan nämnda matcherna har också innehållit max två mål och med andra ord klivit under den klassiska 2,5-målslinan – och det är den vi ställer in oss på här.

Ett försvarsinriktat Newcastle kombinerat med detta – talar inte det för en målsnål match? Värdskapet för matchen kommer knappast försöka bidra till höjt tempo i matchen, utan snarare vilja dra ner på det. Det brukar de lyckas väl med, men framåt finns mer att önska. 6/7 senaste PL-matcherna – under den nämnda mållinan.

Under 2,5 mål smakar fågel till oddset 1,85 hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kronor!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor!)
Spelstopp: 15:15, lördag 11/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: