Speltips inför Newcastle – Southampton 10/3: Tät match

Simon Pålsson Publicerat: 9 mars 2018

En oerhört viktig match med avsparkstid 16:00 på lördagseftermiddagen spelas i norra England mellan bottenlagen Newcastle och Southampton. Här står väldigt viktiga poäng på spel.

Lördagens huvudmatch från Premier League med avspark klockan 16:00 – den klassiska avsparkstiden – är mötet mellan Newcastle och Southampton. Här kan vi verkligen prata om ett väldigt viktigt möte mellan två lag i ett tufft läge i tabellen.

Southampton ligger på 17:e plats, en placering och en poäng bakom Newcastle. Båda lagen är med andra ord precis över nedflyttningsstrecket och har nu en gyllene chans att skaffa sig lite andrum. Crystal Palace och Stoke jagar båda en poäng bakom så någon tid att spilla finns inte till övers.

Formen är inget vidare i något av lagen och även fall förlusterna inte kommer särskilt ofta, åtminstone inte för Southampton, så är det två lag som har oerhört svårt att vinna. Dels är offensiven på tok för uddlös, men ofta släpps det också in för många, för enkla mål. Då räcker man inte till i en jämn serie och trots att spelartrupperna verkligen hör hemma i Premier League känns det som båda lagen fortsätter att underprestera. Konstant.

Inte bra nog att vinna

Jesus Gamez, Islam Slimani och Robert Elliot. Där har vi spelarna som kommer att missa matchen för Newcastle. Därtill är Jonjo Shelvey högst osäker och ska testas på matchdagen för att se om det är rimligt att han spelar. Märk väl att han återgick till träning tidigare i veckan.

Hos gästerna har skadeläget ljusnat, men Charlie Austin och Maya Yoshida kommer inte till spel. Steven Dabis är också högst tveksam till spel.

Den generella känslan inför matchen är att inget av lagen är bra nog för att vinna. Hemmaplansfördelen talar för Newcastle, men den generella formen och den potentiella högstanivån talar för Southampton. Vår bedömning är att det tar ut vartannat.

X (oavgjort) spelas till 3,20 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 250 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 10/3
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: