Speltips inför Newport County – Mansfield Town 9/5: Uppflyttningsjakt och stort spelvärde

Spelbloggare Publicerat: 9 maj 2019

Newport County och Mansfield Town tampas en finalplats i playoffet mot engelska League One. Från det första mötet av två presenterar Spelbloggare.se ett spännande speltips.

Annons:

Det handlar inte bara om titelstrider i de europeiska toppdivisionerna under spelårets absoluta slutfas, utan det finns även en hel del att bita i neråt i fotbollsdjungeln – här från den engelska fjärdedivisionen, League Two, där det görs upp om uppflyttning.

Faktum är att det här är en match dessutom som visas på svensk TV; TV3 Sport och Viaplay. Kanske värt att kika på lite vid sidan av torsdagens Europa League?

För Newport County är det bara att höja på hatten, att de kommit till det här playoffet och således gett dem chansen på uppflyttning i seriesystemet. Detta efter att inte ha förlorat en enda av deras tio avslutande seriematcher och på dessa – hör och häpna! – bara släppt in tre mål. Formen vässad och toppad. Kan vara bäddat för en skräll.

Gästande Mansfield Town är situationen helt omvänd för. De hade alla chanser att säkra en direktplats uppåt, men efter tre raka förluster i de avslutande matcherna kom de tre pinnar nedanför topptrion – ett fatalt fiasko. Batterierna måste laddas om kvickt, något som möjligen kan vara lättare sagt än gjort.

Spelbolagen helt vilse

Vi får känslan av att spelbolagen, oddssättarna och marknaden hamnat snett inför denna inledande match i dubbelmötet. Helt fel.

De vill påstå att det nästintill ska vara helt femtio-femtio, med Newport County som enbart knappa favoriter. Detta är alltså hemmaplans- och formfaktorn till trots.

När det handlar om ett dubbelmöte som detta kan vi räkna med ett Mansfield Town som hellre tar det säkra före det osäkra; inte skyndar framåt och speciellt vid händelse av ett oavgjort resultat. Samtidigt hade Newport suveräna 14-6-3 i serieresultatraden på hemmaplan.

Stärkta av tio förlustfria matcher, ett makalöst momentum och den där hemmaplansfördelen – mot ett Mansfield Town som tycks ha fått kalla fötter i samband med jakten på uppflyttning – värderar vi dem som betydligt större favoriter än vad oddsen vill ge sken av.

Hos Bethard får vi 1,83 gånger pengarna för Newport County +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – och det tas utan att blinka.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kronor omsättningsfritt i bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Newport County +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, torsdag 9/5
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.