Speltips inför Newport – Manchester City 16/2: Stort favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 16 februari 2019

Det finns ingen tid att spilla för Manchester City inför mötet med Newport County i FA-cupen på lördagskvällen. Läs vårt speltips inför cupmötet.

Annons:

Det finns en risk att det som nu väntar inte är den allra mest inspirerande matchen någonsin för några av spelarna i Manchester City, men räkna med att åtminstone hemmalaget och dess supportrar ser det här som ett möte värt att lägga energi på.

Manchester City har tidigare under FA-cupspelet visat sig extremt starka i den här typen av lätt tråkiga matcher – förmodar vi att de tycker – genom att gå för fullt ändå. Det finns många offensiva spelare som nu får chansen och som gärna vill visa sig från sin bästa sida. Att räkna in lite fler mål till sina respektive målkonton är också en trevlig möjlighet.

I sin senaste match körde Manchester City som bekant över Chelsea med hela 6-0. Vi förmodar en rad förändringar i startelvan, men det ska inte spela någon roll mot ett Newport County långt ner i seriesystemet och som inte har någonting att sätta emot här. Det Manchester City som tidigare kunde sladda i cupspelet känns nu mer fokuserat än någon.

Trist för hemmalaget.

Dödsstöten direkt

Enligt förhandsrapporterna har Newport County inga större avbräck att förhålla sig till. Å andra sidan kan det här vara ett klassiskt fall av att laget är lite mer okänt så vi håller lite tätt på den informationen just nu. Å andra sidan ska det inte spela någon större roll med tanke på den enorma skillnad som borde råda mellan lagen.

Manchester City lär röra om ordentligt i startelvan men vad vi vet är att Claudio Bravo, Vincent Kompany och Benjamin Mendy inte är i speldugligt skick ändå. Bredden som Pep Guardiola har att välja och vraka bland är som bekant väldigt, väldigt bra. Det gör att den startelva som startar kommer att vara oerhört bra alldeles oavsett. Eller vad sägs om Gabriel Jesus längst fram?

Manchester City har ingen vana att visa någon pardon i cupspelet och det tror vi inte händer här heller. I förra omgången körde laget över Burton med 9-0. Nu kan det lika gärna bli något liknande igen.

Manchester City -1,5 (första halvlek) spelas till 2,18 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Manchester City -1,5 (första halvlek)
Odds:  2,18 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:30, lördag 16/2
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.