Speltips inför Nordirland – Norge 26/3: Halvtidsspel dubblar degen

Spelbloggare Publicerat: 25 mars 2017

Det är fokus på den första halvleken när Nordirland får besök av Norge, som fått in svenskstjärnan Lasse Lagerbäck som förbundskapten, och vi satsar på att dubbla insatsen.

Situationen är extremt pressad för det norska landslaget och för att försöka rädda upp den, hämtades Lasse Lagerbäck in i februari månad och det här blir den första matchen med honom vid rodret.

På fyra matcher har det blivit en vinst och tre förluster för Norge här i VM-kvalet. Ska också nämnas att segern kom mot blåbärsnationen San Marino. Bland annat har man förlorat över Azerbajdzjan.

Är det någonting vi lärde oss av Lagerbäcks sejour i Island, är det att ingenting är omöjligt. Förväntningarna på svensken är förstås skyhöga efter storsuccén – men vi ska ha i åtanke att han tog över ett Island som var på uppgång, och nu tar över ett Norge vars kurva pekar neråt.

Nordirland spelar en fotboll som kan ses som primitiv, med hårt arbete och defensivt fokus. Denna har dock fört dem till stora framgångar; här i VM-kvalet är man tvåa, bakom dominanten Tyskland och före Azerbajdzjan på målskillnad medan Tjeckien jagar två pinnar häck i häl och Norge alltså fyra.

Och vem minns inte Nordirlands succé i EM 2016? Det var en skalp att överhuvudtaget nå dit och väl där nåddes slutspelet. Pricken över i:et – vinsten över Ukraina.

Avvaktande första halvlek

Gästerna måste vinna, så är det. De kan inte kliva in här och försöka bevaka den pinne de har från start.

Men till en början tror vi ändå att matchen kommer vara tillknäppt. Nordirland är fantastiskt försvarsstarka och Norge har ju fått in Lasse Lagerbäck, som sannerligen vet hur defensiver ska organiseras på bästa sätt, på tränarposten. Mycket förbättringsfokus på den fronten.

Därför kan den här nollan också bli svårsprucken, åtminstone i första halvlek, denna afton. När vi kommer in i den andra halvan av matchen, då är det möjligt att saker och ting öppnar upp sig eftersom Norge mer eller mindre måste vinna här.

Lagen känner på och har stor respekt för varandra? Så tror jag att det kommer se ut från start.

Oavgjort i halvtid spelas till dubbelt betalt hos Mybet. Insatsen rekommenderas dock att hållas nere. Hyfsat knappa värdemarginaler.

  Rygga spelet hos Mybet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Oavgjort i halvtid
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 26/3
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream:  dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: