Speltips inför Nordirland – Schweiz 9/11: Värdespel från playoffet

Spelbloggare Publicerat: 8 november 2017

Det är tveklöst att värdet är på Nordirland när det vankas playoff mot VM i Ryssland. Motståndet står Schweiz för och dubbelmötet inleds på Windsor Park i Belfast.

Trots relativt små spelarresurser har Nordirland blivit en nation att räkna med i världsfotbollen. EM 2016 nåddes, där även slutspelet, och nu har de ena foten inne i världsmästerskapet 2018.

Favoritskapet över två möten, med all rätt, har Schweiz – men det är knappast så att de väntas vara helt dominanta och det här kan mycket väl bli 180 spännande minuter, vartefter en mästerskapsbiljett ska delas ut.

Att inte imponeras av Nordirland är omöjligt; deras kollektiva styrka och stabiliteten som helhet. Grupp C blev de tvåa i – jätten Tyskland, som gick rent, var förstås flera nummer för stora – och under dem hamnade Tjeckien, Norge, Azerbajdzjan och San Marino. Oerhört starkt.

Schweiz snubblade på mållinjen för att lösa en förstaplats i deras grupp, men i och med förlusten i den avslutande matchen mot Portugal blev de passerade av samma motstånd, som hade samlat ihop bättre målskillnad. Alltjämt – nio vinster, noll kryss och blott en förlust. Det snackas inte bort hur som helst, även om motstånden inte var de mest solida.

Värdet på ettan och krysset

Har vi ett bud på skräll här? Det menar jag bestämt.

Givetvis går det inte att bortse från att Schweiz har det bättre laget. Ganska betydande skillnader, dessutom – men Nordirland har visat att de kan leverera med små spelarresurser. Kollektivt håller de ihop väl och försvarsspelet – över hela banan – utmärker dem.

Enbart en av de tio senaste tävlingsmatcherna på hemmaplan har Nordirland förlorats och fyra av de fem senaste är vunna. Torsken? Den kom mot Tyskland.

Schweiz hade ett suveränt kval, men ställdes det facto mot lite halvdant motstånd och det här blir faktiskt en värdemätare värd namnet. Tror att de är hyfsat tillfredsställda med ett kryss på bortaplan, för att sedan försöka sätta in dolkstöten på hemmaplan.

Vi vill absolut ha vinst på spelet om det skulle sluta oavgjort och spelar därför Nordirland med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid det utfallet – till oddset 2,02 x såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Nordirland +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, torsdag 11/9
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: