Speltips inför Norrby – Helsingborg 24/5: Över dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 24 maj 2018

Över dubbla insatsen – som en skänk från ovan? Ett massivt överodds är identifierat inför torsdagens möte mellan Norrby och Helsingborg i Superettan.

Botten mot toppen? Det är lite den känslan som speglar den här fajten.

Norrby IF, med sina begränsade ekonomiska muskler och ett tunt spelarmaterial, ska i första hand lösa kontraktet i Superettan. Det är det primära och kanske enda fokus de har råd med.

Huruvida det kommer fixas eller ej är svårt att sia. Konkurrensen väntas bli hård i tabellens bottenstrid. Uppenbart är att de känner press efter fem vinstfria matcher, som följde upp sju poäng på årets tre inledande. Förra veckans bortakryss mot tredjeplacerade Falkenberg var i alla fall en positiv indikation.

Helsingborg har verkligen kraftsamlat; snickat ihop ett slagkraftigt lag och är betraktade som en av Superettans stora favoriter – någonting som är enkelt att förstå varför. Gott om kvalitet i truppen.

Vid händelse av en trea här skulle de kliva upp minst till tredjeplatsen, eventuellt andraditot, beroende på hur stora siffrorna skulle bli, i och med att man har en match mindre spelad, denna, än konkurrenterna ovanför.

Helsingborg klasserna bättre

Uppträtt som någon lättviktare har Norrby absolut inte, särskilt inte i mötet mot Falkenberg senast. Någon ”walk in the park” väntar vi oss därför inte att det blir från Helsingborg, men att vi erbjuds över dubbla insatsen för den raka tvåan är alldeles för högt för att bortse från.

Egentligen är det inte mycket svårare än så att Helsingborg har ett kraftigt bättre lag, spelare för spelare, och att det antagligen kommer handla om botten mot toppen när allt ska summeras, liksom det gör nu.

Sedan kan vi inte bortse från att Norrby inte vunnit på fem matcher och att den fina formen från seriestarten är poff-väck. På hemmaplan är dessutom tre raka förlorade, i matcher där J-Södra, Degerfors och Gefle stått för motstånden.

Kort och enkelt: den raka tvåan är finfin!

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Helsingborg vinner, rak tvåa
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 19:00, torsdag 24/5
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.