Speltips inför Nürnberg – Dortmund 18/2: Botten mot toppen

Spelbloggare Publicerat: 18 februari 2019

Tabelljumbon mot serieledaren. Göra upp om tre färska pinnar, i olika ändar av tabellen men av lika stor betydelse, ska Nürnberg och Borussia Dortmund. Var hamnar de?

Annons:

Tick-tack-tick-tack. Klockan tickar på för Nürnberg och när förlusterna radas upp en efter annan blir överlevnadshoppet mer och mer av ett avlägset hopp, snarare än en möjlig realitet.

Laget är jumbo i Bundesliga och har på 21 matcher skrapat ihop två vinster och 12 snåla pinnar. Glädjande nog, för deras del, har några bottenkonkurrenter varit nästintill lika hopplösa och till kvalplatsen har man trots allt blott en trea. Så, kört är det absolut inte. Långtifrån.

Och kanske är det perfekt tajming att ställas inför en match som denna, mot en motståndare där poängmöjligheterna normalt ska vara försvinnande små. Dortmund har såväl tappat formen, släpper in en herrans massa mål och misslyckats att vinna en enda av de fyra senaste matcherna medan seriespelet ska bollas med Champions League-slutspel.

Under onsdagen tog Dortmund picket och packet till London för att ställas mot Tottenham Hotspur. Den första halvleken lovade en del, men därefter blev det att åka av. Till slut? 0-3 i baken och en brant uppförsbacke inför returen.

Dortmund tillbaka på vinnarspåret

Formen är ett orosmoln i Dortmund. Ganska betydande sådant. Det ska inte sopas under mattan med.

Men att tappa i en match mot tabelljumbon Nürnberg, vars snitt är på strax över en halv pinne per match, ska det mycket till för. Det här kan snarare ses som en perfekt chans att komma tillbaka på rätt spår, samla ihop självförtroendet och ta det därifrån.

15 raka seriematcher har Nürnberg avverkat utan att vinna och den stora merparten av dessa varit förluster. Varför skulle de då vända här och nu?

Simon Rhein, avstängd, och Dennis Lippert, skadad, saknas för jumbon, som även har Georg Margreitter, Kevin Goden samt Ivo Ilicevic tveksamma för spel. Gästerna har flera osäkra kort ibland andra Lukasz Piszczek, Marco Reus samt Paco Alcácer.

Här borde serieledande och titeljagande Borussia Dortmund komma undan med tre pinnar.

Spelet? Dortmund -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – till 1,68x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Dortmund -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, måndag 18/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.