Speltips inför Odense – Lyngby 22/7: Två svaga defensiva lag

Simon Pålsson Publicerat: 22 juli 2019

Det är åter dansk ligafotoboll från Superligan på schemat när Odense och Lyngby, två formstarka lag, gör upp i den andra omgången på måndagskvällen den 22 juli 2019.

Annons:

När sommaren går in i sin allra hetaste semestermånad och det känns som att den allsvenska fotbollen verkligen börjar torna upp sig är det dags för Danmark att inleda sin säsong. Till skillnad från i den allsvenska fotbollen spelar man här höst-vår, varpå säsongen alltså inleds på hösten och avslutas framåt sommaren året därpå.

Det betyder att vi nu bara är i uppstarten av det som ska bli den danska ligasäsongen 2019/2020. Det är med andra ord oklart vilka lag som kopplar greppet om den här säsongen, men två lag som väntas höra till någonstans kring mittenpartiet i Superligan är utan tvekan Odense och Ljungby.

Det här är inte lag som väntas ligga i toppen, strida i ett europeiskt kval eller vara att räkna med i någon form av toppstrid. Men det är samtidigt inte lag som ska behöva ramla ur och tappa sin status i Superligan.

Med det sagt har båda lagen gen bara hunnit med att spela en omgång var inför det att lagen nu gör upp på måndagskvällen. Svensk tv har hakat på och sänder nu matchen på Viasats kanaler. För den som älskar nordisk fotboll går det alltså att följa en rad danska ligamatcher under året.

Ett offensivt möte

I årets första match föll Odense faktiskt på hemmaplan och trots det spelar laget återigen en match inför sin egen hemmapublik. Det ska sägas att det var FC Köpenhamn som blev lite för svåra i den första matchen, men 2-3-förlusten visar ändå på att Odense är ett lag med viss offensiv kraft.

Lyngby å sin sida har tre poäng efter en spelad match efter att ha vunnit med 2-0 hemma mot Ålborg i sin premiär. Det var en fin vinst efter att laget under inledningen på försäsongen varit superheta med flera vinster mot tufft motstånd, inte minst 4-2 mot Malmö FF i en reservbetonad match. Det ska sägas att MFF spelade med en handfull juniorer och ett lag som inte alls påminner om det som spelar i den allsvenska fotbollen, men fyra mål framåt vittnar ändå om en stark offensiv.

Här fokuserar vi på det uppenbara faktum att båda lagen har offensiv kraft att tillgå.

Båda lagen göra mål spelas till 1,76 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, måndag 22/7
TV:   Viasat Ultra HD
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.