Speltips inför Örebro – Dalkurd 30/4: Lyckan testas på 1X2-marknaden

Spelbloggare Publicerat: 28 april 2018

Örebro SK är ett av fem lag som ännu inte förlorat i årets Allsvenskan, fem matcher in i händelserna. Vem kunde tro att det skulle se ut så för en månad sedan? På Valborgsmässoafton ställs de mot ett desto kallare Dalkurd och ska då ses med toppchans på ett nytt poängtillskott.

Nedsnackade av de flesta, som en kandidat att tampas i bottenstriden av vissa – till att efter fem matcher ha vunnit två matcher och spelat tre oavgjorda, när spelschemat varit av den tuffare varianten.

För att vara mer specifika: ÖSK har spelat oavgjort mot bland andra IFK Norrköping och AIK samt vunnit över Östersund, på bortaplan, för en och en halv vecka sedan. Ett styrkebesked som kan betyda att närkingarna är att räkna med även framöver.

Dalkurd har varit den mest uppsnackade av de tre allsvenska nykomlingarna – och varför är enkelt att förstå. Med spelare som Mohamed Buya Turay, Rawez Lawan och Kebba Ceesay, för att nämna tre, finns potential.

Det är en match som stuckit ut åt det positiva – årets andra, hemmapremiären mot Östersund, som de vann med 3-0. I övrigt har de fallit mot AIK, Häcken och IFK Göteborg för att nu senast spela oavgjort, 2-2, när de fick besök av ”Giffarna” Sundsvall. Summa summarum: lite av en besvikelse, va?

ÖSK har medvind

Man kan inte annat än att imponeras av Örebro SK. Fem matcher – inte en enda förlust! Detta trots ett svårt spelschema.

Sinom tid ska resan förstås leda nedåt i tabellen. ÖSK är inte av toppmaterial, så enkelt är det, men de tycks åtminstone tystat kritikerna som påstått dem vara en klubb för bottenstriden.

Och med stark medvind – varför skulle man inte kunna kunna plocka en trea här, mot ett mindre hett Dalkurd?

För undertecknad har Dalkurd varit en besvikelse och extra illa var det med tappet via 2-2 i hemmamatchen mot Sundsvall senast, där man också slarvade och tappade en tvåmålsledning.

Med fördelen av hemmaplan och bättre form spelas den raka ettan till 2,25 x insatsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Örebro vinner, rak etta
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 18:00, måndag 30/4
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.