Speltips inför Örebro – Häcken 5/3: Full rulle på Behrn Arena!

Spelbloggare Publicerat: 4 mars 2017

Gruppfinal väntar i Svenska Cupen, när Örebro och Häcken ska slåss om den plats som leder till slutspelet från grupp 8. Mer eller mindre allt talar för en öppen matchbild – och vi investerar därför i målen.

1. Häcken, 2-0-0, 6p, +6 mål
2. Örebro, 1-1,0 4p, +5 mål
3. Åtvidaberg, 0-1-1, 1p, -2 mål
4. Norrtälje, 0-0-2, 0p, -9 mål

Så det ser ut inför söndagens bataljer, de sista i gruppspelet, och förutsättningarna är enkla; Häcken skickas vidare till slutspelet med ett kryss eller bättre resultat medan Örebro således måste vinna.

I premiären av cupen spelade Örebro 1-1 hemma mot Åtvidaberg, som huserar i Superettan. Varken en prestation eller resultat att vara tillfreds med, men premiärmatcher är alltid svåra och motståndet höll ändå rätt bra kvalitet. I och med tappet – extra skönt att få proppen ur och vinna över blåbärsklubben Norrtälje. 5-0.

Detta Norrtälje städade Häcken undan med fyra mål mot noll och förra veckan plockades även tre pinnar mot Åtvidaberg, men den var inte skriven i sten. Tio minuter in i andra halvlek stod det 1-1, innan man klev upp i ledning tack vare ett självmål. I den 70:e minuten kom 3-1:an, fem minuter efter att man fått en spelare, Jasmin Sudic, utvisad. Trots det – rätt bra koll på grejerna.

Öppen historia

En öppen matchbild och mål, det är vad som väntar oss, tänker jag. Tycker också att det finns värde att tälja på målspelen och då finns det inte mycket att diskutera.

Först och främst; det här är två lag vars offensiva kvalitéer överordnar de defensiva dito, fastän Örebro tappat lite udd och Häcken stärkt det centrala mittfältet under vinterfönstret.

Det sitter inte i Häckens filosofi att bevaka resultat och fastän de avancerar vidare vid oavgjort, lär de vilja spela fotboll på Behrn Arena – och ser säkerligen de fördelar man har gentemot ÖSK.

Och med ett Örebro som måste trycka upp positionerna lite extra, som eventuellt måste chansa helt och hållet i slutspurten av andra halvlek, är målen – åt båda håll – nära till hands.

Dessutom, tufft defensivt avbräck med försvarsklippan Jasmin Sudic avstängd efter sitt röda senast. Öppnar upp för ÖSK?

Det här blir en sevärd historia! Visst?

Över 3,5 mål spelas till 2,50x hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, söndag 5/3
TV:  cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: