Speltips inför Örebro – Hammarby 13/5: Oväntat toppmöte

Spelbloggare Publicerat: 13 maj 2018

Ett mycket oväntat allsvenskt toppmöte sätter punkt för veckan. Tabelltrean Örebro SK tar emot serieledande Hammarby på Behrn Arena och en sak är enkel att slå fast: här överskattas stockholmarnas chanser.

Toppmöte och två av de tre lagen som alltjämt har förlustnollan intakt i årets Allsvenskan. Två stora utropstecken!

Inför året var till och med Örebro, av vissa, nedsnackade som en bottenkandidat. Klubben har haft det tufft under flera års tid och på pappret hade truppen inte stärkts särskilt – men ändå lyckas ÖSK spela såväl underhållande fotboll, som att lösa positiva resultat.

Veckans bortamatch mot Sirius vann de exempelvis med fyra mål mot två. Där antecknades Kennedy Igboananike som tvåmålsskytt och Michael Omoh för två målpassar. Offensiven har de verkligen fått fart på.

Hammarby hittas alltså på toppen av kullen – och det är en storskalp för en klubb som sällan är med uppe och slåss i toppen. Speciellt lovande var varken försäsongen i allmänhet eller Svenska Cupen i synnerhet heller.

Det är omöjligt att inte imponeras av stockholmarna, som vunnit sex matcher och spelat en oavgjord. Måndagens match mot GIF Sundsvall, som inför den också var obesegrade, vann man med 4-3, trots att allt tappades under matchens avslutande 20 minuter, där ”Giffarnas” alla tre mål, plus ett bortdömt, kom.

Stora hjälten för Hammarby, där? Pa Amat Dibba! Gambiern smällde in ett hattrick och står nu på sex matcher med bara sex spelade matcher, varav blott fyra från start.

ÖSK plusspelas

Sinom tid ska väl både Hammarby och ÖSK:s framfart avta?

De förstnämnda ska kanske inte viftas undan från att kunna stanna kvar i toppstriden, men känslan är ändå att de presterat på en nivå de inte ska hålla för över tid. Slutminuterna senast mot Sundsvall oroar också lite, med tre insläppta under loppet av 11 minuter. Fler mål hade också kunnat släppas in.

Örebro är nästan precis lika heta just nu och det enda tappet på de fem senaste matcherna kom mot toppkonkurrenten AIK. Målskillnaden i dessa matcher – 12-6!

Även om Hammarby har det snäppet bättre materialet, är det missvisande att de är presenterade som så pass stora favoriter. ÖSK är fyllt av självförtroende och står stärkta av hemmaplan.

+0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om matchen slutar oavgjord – på Örebro är ett klipp till 1,92x. Bethard med oddset.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% bonus, upp till 1 000 kr!

Speltips:

Speltips: Örebro +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 17:30, söndag 12/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.