Speltips inför Örgryte – Degerfors 9/10: Fokus på målen

Spelbloggare Publicerat: 9 oktober 2018

Tisdagsunderhållningen från Superettan bjuder Örgryte och Degerfors på – och just den varan, underhållning, misstänker vi det bli mycket av. Därför presenteras vi ett specifikt målspel inför matchen.

Annons:

Superettan är i dess slutfas och för vissa klubbar blir poängen på spel av allt större betydelse. För andra? Klart mindre. Så är det just för Örgryte och Degerfors, kvällens lag i strålkastarljuset.

I teorin skulle de fortfarande kunna nå tredje- och kvalplatsen, men i praktiken är den chansen försvunnen i det blå och det är de medvetna om. Lagen har båda spelat in 37 pinnar vardera på 25 matcher, är placerade på plats nummer sex och sju i tabellen. Blir således att spela om enskilda platser uppåt kontra nedåt inför de fem avslutande matcherna.

Det var i samband med att Sargon Abraham lämnade Degerfors för IFK Göteborg som de tappade mycket av deras styrka. En klassanfallare och målskytt att lita på – 11 stycken fullträffar blev det på 17 matcher – är det som försvunnit, utan att ersätta med större namn.

Örgryte hade en mardrömsperiod över sommaren, en bra tid, och tappade då den position de hade i toppen av serien. Ett lyft har de emellertid fått, om än alldeles för sent, och nu vunnit tre av de fem senaste matcherna; 3-1-1. Bara sekunder borta från att kamma fullt borta mot J-Södra var de sist, men fick nöja sig med 2-2.

BLGM-spelet lockar

Situationen är lite oviss för Degerfors, som haft sjukdomsbesvär i truppen under veckan. De flesta av spelarna som varit osäkra verkar förvisso vara redo, men fysiskt kan det säkerligen vara lite sisådär. Öis saknar David Engström, Allan Mohideen samt Jesper Jörnvik.

Vad kan vi då vänta oss av matchen? En rätt avslappnad approach till den, tänker vi. Lagen har försvinnande lite att spela för i praktiken och kan därför spela ut något mer. Mindre bevaka, mer jaga?

Örgryte har fått luft under vingarna, inte minst offensivt. Tre raka matcher har innehållit minst tre baljor och även mål åt båda håll. Varit öppna dörrar i matcherna; fart, fläkt och mängder av chanser.

Nu må det inte direkt sprudla om Degerfors. Lite halvdan form. Innan 0-1-förlusten mot Varberg BoIS senast hade dock BLGM-spelet prickat i tio raka matcher.

1,74 gånger pengarna spelas till 1,74 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, tisdag 9/10
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.