Speltips inför Örgryte – Gefle 11/5: Tillbaka på jorden

Spelbloggare Publicerat: 10 maj 2018

Håller hypen runt Örgryte IS på att bli för stor? Det menar vi bestämt. Därför har de också blivit presenterade som alldeles för kraftiga favoriter i fredagens Superettanmatch mot ett fullt kapabelt Gefle.

Vem kunde tro att Öis skulle stå såhär starkt? Det var sannolikt få – och en av de som fortfarande tror att de kommer säcka ihop, eller i alla fall i viss mån tappa stilen, är undertecknad.

Anledningen? Laget, spelare för spelare, är inte av toppmaterial i Superettanmått mätt. Känslan är att de alltså överpresterar enormt. Sex matcher har renderat i fem vinster, ett kryss och noll förluster och med det en förstaplats.

Den främst lysande stjärnan hittills har varit mittfältspjäsen Diego Montiel, med fem mål på dessa matcher. Han kom dessutom från just Gefle, var lyckan var klart mindre, inför säsongen.

Gefle arbetar med små resurser, men har ett fullt acceptabelt spelarmaterial och bör inte behöva svettas över att lösa ett nytt kontrakt, som var fallet förra året. Facit hittills? Däremot inte så bra. 2-1-3 i resultatraden.

Oförtjänt stort favoritskap

Är det inte på tiden att Örgryte får en reaktion på deras osannolikt starka seriestart? Med respekt för den fotboll och de resultat de presterat och levererat – absolut, det är tanken. Kanske så pass att det inte räcker till tre pinnar här.

Allt som oftast kommer verkligheten ifatt en – och även om det finns kvalitéer i Öis, finns det inte sådana för att hittas uppe på toppen av kullen.

Ute på tunn is var de redan i förra veckans bortamöte mot Degerfors, som de efter ett sent straffmål lyckades vinna med 1-0, trots en man mindre på planen sedan matchminut 60. Anton Lans, som visades ut, kommer också missa den här matchen.

Gefle sticker inte ut på något sätt, men är heller inte någon lättviktare och innan 1-3-förlusten mot topptippade Halmstad senast – en match som de, trots resultatet, inte var helt oävna i – hade de två förlustfria matcher uppradade, utan insläppt mål. 0-0 borta mot GAIS och en 2-0-vinst borta över Norrby.

En tät historia kan vara att vänta och Gefle +1,0 mål (asian handicap) smakar mumma till oddset 1,82. Insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% bonus upp till 1 000 kr!

Speltips:

Speltips: Gefle +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (UNIK BONUS: Sätt in 500, spela för 1 500 kr!)
Spelstopp: 19:00, fredag 11/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.