Speltips inför Örgryte – Varberg 30/10: Måstematch för bortalaget

Spelbloggare Publicerat: 30 oktober 2018

Det är ett formstarkt Örgryte IS som kommer till spel i tisdagens match mot ett svårt pressat Varberg BoIS på Gamla Ullevi. Motivationsfaktorn har en central roll för våra tankar och speltipset hittar ni här.

Annons:

Mardrömssommaren satte käppar i hjulen för Öis, i deras jakt på en allsvensk plats och de vaknade helt enkelt försent. 5/7 senaste matcherna är hur som helst vunna och det kan innebära lite ökad framtidstro inför vad som komma skall 2019. En klassisk klubb som vill vara med på den största scenen i fotbolls-Sverige.

Som femma står Öis för närvarande och i praktiken är topp tre helt utom räckhåll. Gnistan – lyckas man behålla den i de avslutande matcherna, nu tre stycken till antalet?

För att höja tempen inför matchen, som alltså inte är av överdriven betydelse för värdskapet, är det fritt inträde för supportrarna på Gamla Ullevi. Publikfest att vänta, således?

Mer att spela för har Varberg, milt uttryckt. De är placerade på platsen precis ovanför strecket, har endast bättre målskillnad än Värnamo under det – om än med en match mindre spelad, alltså denna.

Även Jönköping Södra, också på en kvalplats, finns pinnen bakom – också med tre matcher kvar. Kanske blir de ett ännu större hot? De spelar mot GAIS under måndagskvällen, innan det här speltipset är skrivet och publicerat.

Motivationen talar till BoIS fördel

Sättet som Örgryte steppat upp och hittat stilen under de senaste veckorna imponerar, fastän situationen är som den är. Formen är suverän och senast plockades ett Norrby som liksom kvällens har kontraktet i fara, på bortaplan, ned med 1-0. Det satt dock en bit inne.

Gillar Varbergs chanser denna afton. De må ha fallit med 1-2 hemma mot bottenkonkurrenten Frej senast, men var dessförinnan i stark form och från i somras har försvinnande få matcher, i deras mått mätt, förlorats. Av de 15 senaste, enbart fyra till antalet.

Motivationsfaktorn spelar en central roll här. Gästerna spelar för deras överlevnad i den svenska elitfotbollen. Öis – är risken att de tappar gnistan under Superettans slutspurt?

+0,5 mål (asian handicap) på Varberg finns till 1,93 gånger pengarna hos Betser och det får ses som acceptabelt betalt.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Varberg +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 19:00, tisdag 30/10
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.