Speltips inför Öster – AIK 9/3: Svenska Cupen-kvartsfinal!

Spelbloggare Publicerat: 7 mars 2019

Arenavalet har varit den stora snackisen inför Svenska Cupen-kvartsfinalen mellan storskrällen Östers IF och de allsvenska mästarna, AIK. Den faktorn tas också en närmare titt på vid vår analys och det placerade speltipset.

Annons:

Tre matcher. Tre vinster. Borta över Falkenberg samt Degersfors och hemma över de svenska mästarna, Malmö FF. Givetvis är det att betrakta som cupens hittills största skräll. Öster spelar, som bekant, i Superettan och väl där är de tippade en bra bit nedanför den absoluta toppen och kampen om de allsvenska platserna.

Vad som ska anmärkas är att Öster spelade den där hemmamatchen inomhus, på Tipsvallen – och det kan ha betytt en viss fördel, även om man inte ska ta ifrån dem deras insats alls. 2-1 slutade det efter Gustav Ahrns sena mål, i den 89:e minuten. En 18-årig talang och doldis som verkligen levererat i cupen.

Under veckan har den stora snackisen varit var matchen ska spelas. Valet har fallit på den normala hemmaarenan, Myresjöhus Arena, som varit helt snötäckt och kan bli svår att spela skönfotboll på. Hur påverkar det matchbilden? Hur gott skick hinner den bli i?

AIK, de svenska mästarna – hur står det till där? Det har inte sett speciellt bra ut alls och det tid kommer krävas för detaljerna att sätta sig. Med nöd och näppe kunde denna kvartsfinalplats plockas, framför nosen på Jönköping Södra och det efter ett sent 1-0-mål i den avslutande matchen mot Örgryte.

Samma siffror städades J-Södra undan med i premiären, också på hemmaplan. Bortamötet mot Norrby slutade 1-1. Stora tveksamheter i alla prestationer.

AIK:s form lite sisådär – bud på skräll?

Det defensiva sitter hyfsat för AIK, av de tre inledande cupmatcherna att döma, men framåt verkar flera spelare vara helt ur form. De får inte fart på spelet, bollen och det saknas fantasi. Solnaiterna har en bra bit till toppformen, men är fortfarande att betrakta som storfavoriter här och i hela cupen med hänsyn till det schema som de fått.

Men blir det att åka av här? Mindre sannolikt, menar vi. AIK var illa ute i alla tre gruppspelsmatcher och den enda på resande fot, mot Norrby, fick de inte bättre än oavgjort i.

Gräsmattan är alltjämt ett frågetecken och det kan bli problematiskt att försöka spela skönspel här. Det är förvisso normalt inte AIK:s melodi, men mycket boll väntas de ha mot ett Superettanmotstånd.

Öster visade upp en fantastisk styrka i gruppspelet; vann alla tre, på pappret svåra, matcher och den mot Malmö FF stack förstås ut. Nu får de också tillbaka viktiga pjäser i Månz Karlsson samt David Johannesson från sjukdom respektive avstängning. Stärker aktierna.

Gästerna saknar i deras tur försvarsklippan Robin Jansson, som fått tillåtelse att samtala med en annan klubb. Långtifrån positivt.

+1,0 mål (asian handicap) på Öster spelas till 1,87 x insatsen hos 888sport. Gäller då är insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Öster +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 16:00, lördag 9/3
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.