Speltips inför Öster – GAIS 22/5: Offensiv impotens

Spelbloggare Publicerat: 22 maj 2018

Det vankas fotboll i Superettan, mellan två lag med helt motsatta formkurvor – Öster och GAIS. Speltipset inför matchen hämtas från målmarknaden och ni tar del av det nedan.

Som det verkade skulle GAIS bli att räkna med i årets Superettan. Spelarnamnen har de och de inledande två matcherna vann man, däribland mot inför året ex-allsvenska Jönköping Södra. Nu? Sex matcher utan vinst och tre raka torskar. Fredagens hemmamöte mot AFC Eskilstuna var tajt och fylld av hårda kampmoment – och slutsumman blev en 0-1-förlust.

Så är det inte sällan, särskilt i en serie där alla kan vinna över alla, att flyt är någonting man förtjänar; marginalerna. Dessa har  helt enkelt inte göteborgarna på sin sida just nu.

Omvänt pekar Östers kurva, där de inte fick till det i den absoluta upptakten – för att trappa upp, lösa allt bättre resultat och få spelet att rulla på mer friktionsfritt. Sist blev det en 2-1-vinst borta över ett fullt kompetent Varberg BoIS.

Vad som är anmärkningsvärt för Öster är att de ännu inte vunnit en enda av fyra möjliga hemmamatcher – och då har de ändå 13 inkasserade pinnar på åtta matcher. Får supportrarna på Myresjöhus Arena fira ikväll, när jakten på platserna uppåt i tabellen ska intensifieras ytterligare?

5/6 senaste under 2,5 mål

Stundtals har Östers försvarsspel svajat rejält och en del billiga mål släppts in. Känslan är emellertid att det hela hållet på att sätta sig: innan 2-1-vinsten över Varberg senast hade nollan hållits i två raka matcher, mot Värnamo och Falkenberg.

Litet minus är att Öster nu får ställa ytterbacken Stefan Karlsson åt sidan, då han fyllt den första varningskvoten om tre ostskivor. Klarar ändå att stänga igen kiosken?

På andra sidan planhalvan ska ett uddlöst GAIS stå. Det händer försvinnande lite i den sista tredjedelen av planen; de har åkt på två raka 0-1-förluster och endast stått för två baljor framåt på de sex senaste matcherna. Fem av dessa har klivit under 2,5-målslinan.

Med andra ord ser det ändå hyfsat ut bakåt i banan. Vi tror inte heller att det kommer bli annorlunda på den fronten, fastän försvarsklippan Niclas Andersén är out här.

Med ett uddlöst GAIS vi misstänker kommer vilja tajta till det – väntar en målsnål historia?

Under 2,5 mål kan köpas till 1,85 gånger pengarna hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (200% upp till 2 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 19:00, tisdag 22/5
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.