Speltips inför Österrike – Polen 21/3: Högoddsare i EM-kvalet

Spelbloggare Publicerat: 21 mars 2019

Gruppfinal redan i premiären! Storfavoriterna Österrike och Polen drabbar samman på Ernst-Happel-Stadion i Wien när EM-kvalet tar vid.  Det ser svårt att skilja parterna åt – och vi levererar er ett speltips till en bit över trippla insatsen.

Annons:

Så, vad har vi här? Grupp G och de två storfavoriterna att plocka de två översta platserna, som sedermera leder vidare till EM 2020 – ett mästerskap som hålls i inte färre än 13 städer över hela Europa. Ett helt nytt koncept.

Helt ohotade ska varken Österrike eller Polen och deras positioner som storfavoriter ses som. Konkurrensen består av Slovenien, Israel, Makedonien och Lettland. De två förstnämnda kan säkerligen ställa till med vissa bekymmer, även om de inleder ur relativt brant uppförsbacke sett till spelarmaterialen.

Polens anfallskraft lutar till stor del, som alltid, på Bayern München-stjärnan Robert Lewandowski, men det mest intressanta kortet är tveklöst Krzysztof Piatek, som bara för ett år sedan bara var ett dussinnamn i den polska klubbfotbollen och som sedermera hade en succéartad flytt till Genoa och nu briljerar i AC Milan. En av världens i särklass hetaste anfallare just nu.

Konkurrensen på anfallspositionerna är emellertid stor och risken finns att Piatek förpassas till bänken för plats för Lewandowski och Arkadiusz Milik. Räkna dock med speltid! Tävlingsdebuten i landslagströjan, 2-3-förlusten mot Portugal, stod han för en balja i.

Österrike har ett solitt spelarmaterial; ett flertal stabila spelare på en hyfsad europeisk nivå, toppat med spelare som David Alaba, Bayern München, och Marko Arnautovic, West Ham United. Framförallt hemmaspelet brukar bära frukt. Förloras sällan matcher i Wien.

Men ett orosmoment är det misslyckade VM-kvalet från 2016 och 2017, toppat med ett litet sisådär utfört UEFA Nations League härommånaden. Hur står det till för österrikisk landslagsfotboll?

Krysset lockar

Man kan omöjligen argumentera emot att det är två nästintill helt jämnstarka lag som möter varandra denna afton och lagen medvetna om att det mest sannolikt kommer handla om dem i toppen, växer förstås matchens betydelse. Som en gruppfinal redan i premiären.

Undertecknad värderar dock Polen som den snäppet vassare parten, på pappret. Detta framförallt med hänsyn till den spets och bredd som numera finns på de offensiva positionerna.

Men motvikten till det är såklart Österrikes hemmafördel – 7/9 senaste hemmamatcherna är vunna – och med den ska de ändå ses som favoriter i matchen specifikt. Huruvida favoritskapet ska vara såhär stort, den raka ettan står i 2,35 som bäst, är desto mer tveksamt.

Mycket talar för en tät historia och därmed känns chanskrysset som det mest lockande alternativet i aspekten spel. Det plockas till 3,30 gånger pengarna hos LeoVegas, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få en unik bonus: 2 000 kr + 200 kr gratisspel!
18+ År – Regler & Villkor gäller, Stödlinjen

Annons:

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,30 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 20:45, torsdag 21/3
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.