Speltips inför Österrike – Ryssland 30/5: Uppladdningen fortsätter

Spelbloggare Publicerat: 27 maj 2018

Värdnationen för det världsmästerskap som lurar runt hörnet, Ryssland, tar sitt pick och pack till Österrike för en vänskapslandskamp mot desamma. Vi har djupdykt i vad som komma skall och presenterar er ett mycket välsmakande speltips till dubbla insatsen.

Blickarna är på Ryssland, där spelarna har en hård press på sina axlar, i ett mästerskap de alltså har värdskapet för.

Att sätta ut vart Ryssland står just nu, hur formen är och hur bra laget det facto är, kan vara lite svårare än att bedöma motståndarna i mästerskapet. Detta eftersom de fick hoppa över kvalspelet och inte spelat riktig tävlingsfotboll tillsammans sedan EM 2016, som var ett fatalt fiasko.

Och på tal om fatala fiaskon – Österrikes VM-kval. Trots en förhållandevis tacksam lottning, blev det en blek fjärdeplats i gruppspelet, bakom Serbien, Irland och Wales. Det är förstås under all kritik och sviterna från dess sitter säkerligen fortsatt i.

Något av en uppryckning har vi emellertid fått se från Österrike, som efter kvalet vunnit tre matcher av tre möjliga – över Uruguay, Slovenien och Luxemburg.

Positiva besked, för båda parter samt oss neutrala åskådare, är att varken Österrike eller Ryssland ser ut att störas av några skador överhuvudtaget. Nu kommer det gissningsvis roteras rätt vilt oavsett vad, och inte minst bytas, men rent teoretiskt hade de bästa möjliga manskapen kunnat ta på plats på banan.

Ryssland filar på detaljerna

Österrike har flera klassnamn och de som sticker ut främst är David Alaba samt Marko Arnautovic. Nu, med tre raka vinster, har de säkert lyckats stärka upp moralen något, men något missvisande värderar vi alldeles oavsett deras chanser vara här.

Att påstå att Ryssland rosat marknaden på sistone vore rentav felaktigt, men vi ska också påminnas om att de mött fruktansvärt hårt motstånd i de senaste matcherna – utan att för den delen bli helt och hållet uppsnurrade.

Som det verkar kan Ryssland tänkas ställa ut en mer ordinarie startelva, för att sätta detaljerna och spelet inför VM-premiären om runt tre veckors tid. Från Österrike? Mer lättsamt.

Vi skulle, trots hemmaplan, omöjligen kunna motivera Österrike som så kraftiga favoriter som marknaden och spelbolagen vill få dem till. Därför spelas Ryssland med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – till 1,88 gånger smeten hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Ryssland +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 30/5
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.