Speltips inför Östersund – Athletic Bilbao 19/10: Fortsätter göra det omöjliga?

Spelbloggare Publicerat: 18 oktober 2017

Succén vill inte ta slut! Östersund, i stenhård konkurrens, har en superchans på slutspelet i Europa League och ska ha dito på ett bra resultat när världspjäsen Athletic Bilbao besöker Jämtkraft Arena, eller?

Förvisso ”bara” en femteplats i Allsvenskan, men Östersund är ändå årets svenska utropstecken – och det tack vare deras fantastiska Europasejour, hur den nu än kommer sluta. Att så pass stor vikt lagts vid just Europaspelet är också en faktor som stört dem hemma i serien.

Vi tar det på nytt; Östersund vann först Svenska Cupen, fick sedermera kvala mot Europa League och skickade där ut Galatasaray, Fola Esch och PAOK. De först- och sistnämnda – storskrällar! Men ännu bättre har det till och med blivit och de två inledande gruppspelsfajterna är vunna; 2-0 borta över ukrainska Zorya och med 1-0 mot tyska Hertha Berlin.

Gruppens namnstarkaste material har dock Athletic Bilbao och detta blir ett fantastiskt prov; en av Spaniens mest framstående klubbar, bakom Real Madrid, Barcelona och Atlético Madrid.

Trots detta har Bilbao presterat under all möjlig kritik, både i Primera División och Europa League. Oavgjort i bortamötet mot Hertha Berlin kommer de undan med, men att förlora med 0-1 som värd mot Zorya. Fiaskot saknar nästan motstycke…

Plastmattan bidrar

I viss mån kan årets fiasko i Europa förklaras i att Athletic Bilbao verkar satsa på annat håll, varpå det blivit på tal om en del rotation. Så borde det bli även här, vilket stärker Östersunds aktier rejält.

Östersund ska inte underskattas. Bara för att motstånden har större namn, visar de inte överdriven respekt, utan spelar sitt spel; en frejdig, rak och effektiv anfallsfotboll. Suveräna insatser har stått för i årets Europasejour.

Nu kommer Athletic Bilbao-spelarna till ett ställe de inte ens hört talas om förut, en kall höstkväll och framförallt spelas matchen på – plast. Den fördelen ska inte undermineras. Skillnaderna är enorma och där drar ÖFK en fantastisk fördel.

Ett b-betonat Östersund krossade Örebro SK med 3-0 på hemmaplan senast. Till stora delar en ny startelva nu, men det är klart att hela truppen stärks upp av sådana prestationer. Fin form över det hela också – mot ett Athletic Bilbao som innan 1-0-vinsten över Sevilla senast var helt under isen.

Det har varit fantastiskt lönsamt att lämna förtroendet i Östersunds händer i årets Europaspel, så varför sluta med det nu?

Dubbelchansen 1X är absolut värd att spela till 2,02 gånger pengarna hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen 1X
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 19:00, torsdag 19/10
TV:  kanalnio logo
Stream:  dplay logo eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: