Speltips inför Östersund – Trelleborg 9/2: Premiär i Svenska Cupen

Simon Pålsson Publicerat: 7 februari 2018

Då är det äntligen dags för premiären i Svenska Cupen. Det regerande mästarlaget Östersunds FK får besök av den allsvenska nykomlingen Trelleborgs FF.

Då är det dags för en liten tjuvstart av Svenska Cupen – trots att det ordinarie schemat inte drar igång förrän nästa helg. Östersund står dock inför ett tufft dubbelmöte med Arsenal i Europa League och har tvingats flytta en match för att få ihop det hela.

Det här är ett möte i grupp 5 där Östersund, Trelleborg, Kalmar och Åtvidaberg gör upp om en plats till kvartsfinalerna. Det är alltså bara vinnaren av gruppen som tar sig vidare, varpå det är skarpt läge redan i den första omgången.

Med tanke på att Östersund inte slutade topp 3 i Allsvenskan är jämtlänningarna i ett desperat behov av att faktiskt vinna Svenska Cupen. I egenskap av regerande mästare är det såklart ingen orimlig målsättning. På sin europeiska resa i Europa League, både sett till kvalet och själva gruppspelet, har laget också visat sig vara ett mycket starkt cuplag. Så något mirakel skulle det inte vara. Hur som helst är det garanterat lagets ambition med turneringen.

Östersund ligger i framkant

Om en vecka spelar Östersund alltså det första mötet mot Arsenal i Europa League och har därför tvingats att ligga lite längre fram i sina förberedelser inför säsongen. Den allsvenska premiären är fortsatt två månader bort, vilket gör att många svenska lag väntar lite med att nå den absoluta formtoppen. Svenska Cupens gruppspel används snarare som ett sätt att växla upp.

Det förhållningssättet lär den allsvenska nykomlingen Trelleborg ha till cupspelet, medan Östersund alltså lär ligga klart längre fram i sina förberedelser. Dessutom talar hemmaplansfördelen, skillnaden i truppbygge och cuprutinen till Östersunds stora fördel. Förra året vann laget dessutom med 4-1 mot just Trelleborg i Svenska Cupen, så även den biten talar för hemmalaget här.

Trelleborg saknar riktig spets i laget sedan Salif Camara Jönsson skadats under försäsongen. Nyförvärvet från Gefle, Denniz Hümmet, väntas få en viktig roll, men känslan är att Trelleborg inte är riktigt där än. Östersund å sin sida har fått behålla stora delar av sitt starka lag och saknar egentligen bara Fouad Bachirou, som valde att gå till svenska mästarna Malmö FF.

Vi litar blint på ett Östersund som går för det stenhårt här. Det här blir ett genrep inför nästa vecka och det lär synas på inställningen.

Östersund att göra mål i båda halvlekarna spelas till 1,90 gånger insatsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Östersund gör mål i båda halvlekarna
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 9/2
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: