Speltips inför Östersund – Zorya 23/11: Slutspelsplatsen kan säkras

Spelbloggare Publicerat: 22 november 2017

Den svenska superkometen, Östersund, kan ta nästa storskalp: säkra Europa League-slutspel. För detta krävs det att de vinner över ukrainska Zorya på Jämtkraft Arena.

– Vi ser verkligen fram emot imorgon kväll och vi hoppas det blir ännu en väldigt speciell kväll i Östersund, sa ÖFK-tränaren Graham Potter på presskonferensen inför matchen.

Ja, Östersunds resa i Europa kan knappast ha undgått någon svensk, fotbollsintresserad eller ej, och nu kan de skriva historia på nytt; i klubbens första Europasejour, nå EL-slutspelet.

Om det ska bli klart redan nu och att man således kan slappna av lite till den avslutande matchen mot Hertha Berlin krävs en vinst, såvida Athletic Bilbao och Hertha Berlin inte spelar oavgjort. Då räcker kryss.

Inför matchen är alltjämt Johan Bertilsson och Hosam Aiesh skadade. Annars är hela truppen hel och kry.

Zorya, som just nu är sexa i den ukrainska förstadivisionen, anseddes, liksom Östersund, ha relativt liten chans på slutspelet, men är faktiskt tvåa i gruppen. Vilken grej vore det inte om både de och ÖFK nådde slutspelet, i den här konkurrensen?

Fantastisk hemmastyrka

Detta är det första tillfället i Europa League-gruppspelet som Östersund får axla favoritskapet på förhand och huruvida det är en mental fördel eller ej, menar undertecknad att de ska ses med toppchans.

Gruppspelspremiären spelades just mellan Zorya och Östersund, då i Ukraina, och den matchen vann svenskarna med 2-0 – en storskalp. Det visades prov på att både kunna hålla ett bekvämt bollinnehav samt att kontra effektivt.

Nu spelar Östersund på hemmaplan och Jämtkraft Arena, som varit en mardrömsplats för alla de ställts mot i årets Europaspel, kvalet och gruppspelet. Vinster över Galatasaray, Fola Esch, PAOK, Hertha Berlin och oavgjort mot Athletic Bilbao, i en match som absolut borde ha vunnits.

Och varför har då motståndarna sådana problem med Östersund på Jämtkraft Arena? Först och främst är de ett spelskickligt lag, men det är också en rejäl omställning för motståndarna att spela på konstgräs, särskilt nu när snön fallit. Till följd av alla skalper har en stark vinnarmentalitet också vuxit fram.

Oddset ser kanske inte supersexigt ut, men 1,90 är tillräckligt högt för att investera i den raka ettan här.

  Rygga spelet hos Bet365 – Öppna ditt konto här!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips: Östersund vinner, rak etta
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Öppna ditt konto här. Regler & villkor gäller.)
Spelstopp: 19:00, torsdag 23/11
TV:  kanalnio logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: