Speltips inför Östersunds FK – Malmö FF 17/3: Semifinal i Svenska Cupen

Simon Pålsson Publicerat: 16 mars 2018

Svenska Cupen är framme vid sin första semifinal och det är inte vilket möte som helst som väntar uppe i Östersund, Jämtland. Östersunds FK tar sig an Malmö FF.

Med fyra lag som återstår i Svenska Cupen går det att konstatera att de stora lagen verkligen tar turneringen på allvar den här säsongen. De fyra lag som har tagit sig hela vägen fram till en semifinal kan mycket väl påstås vara svensk fotbolls allra starkaste.

I Östersund väntar till exempel ett regerande mästarmöte mellan förra årets cupvinnare Östersunds FK och de regerande svenska mästarna från den allsvenska fotbollen, Malmö FF. På förhand känns det som en match med alla förutsättningar som krävs för underhållning. Den övertygelsen stärks inte minst av det faktum att förra årets båda möten i Allsvenskan var hela säsongens kanske två bästa. Malmö FF vann med 2-1 hemma efter ett sent avgörande av Erdal Rakip, medan ÖFK tog en poäng hemma efter 2-2 och missad straff i slutminuterna.

Dramatik, spänning och ett hårt spel i det som växt fram till lite av ett rivalmöte. Båda lagen aspirerar på att vara det svenska laget alla tittar på, tar efter och ser upp till. Båda lagen lyckas nog med den grejen till stora delar, varpå matcherna mellan lagen är vad som kan skiljas dem åt.

Fartfyllt redan från första stund

Detta sätter en speciell karaktär på matcherna, där intensitet och fart blir nyckelord redan från start. Det brukar inte sällan leda till väldigt öppna matcher, med målchanser och förhoppningsvis en hel del mål. Ungefär där tar vi vår utgångspunkt även inför lördagens semifinal i Svenska Cupen, där hemmalaget möjligen kan ses som en liten favorit tack vare hemmaplansfördelen.

I Malmö FF finns lite strul med skadeläget sedan Andreas Vindheim skadat knät och inte kommer till spel. Han väntas visserligen ersättas av Erik Larsson rakt av. Än mer oroväckande är Oscar Lewicki inte heller tillgänglig och i ärlighetens namn är uppbackningen på den positionen väldigt svag hos skåningarna, varpå det i skrivande stund är högst osäkert vem som får platsen. Bonke Innocent? Mattias Svanberg? Samuel Adrian? Sören Rieks? Många förslag, men ingen som känns klockren.

Hur som helst lär hemmalaget gå för fullt från minut ett här i ett försök att hävda sig. Det är ett spel som Malmö FF aldrig backar från, utan här tror vi på att skåningarna möter upp med samma mynt. Öppen matchbild? Ja. Redan i första halvlek? Ja.

Över 1,5 mål (första halvlek) spelas till fina 2,65 gånger insatsen hos Mybet.

  Registrera dig hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 1,5 mål (första halvlek)
Odds:  2,65 (Jämför alla odds)
Spelstopp:  18:15, lördag 17/3
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: