Speltips inför Oxford – Manchester City 18/12: Underdog i cupen

Simon Pålsson Publicerat: 18 december 2019

Manchester City kan inte gälla som något annat än enorma favoriter inför onsdagens match borta mot Oxford i Ligacupen.

Annons:

Det finns ett par tunga elefanter som kliver in i onsdagen med press på sina axlar inför ännu en omgång i den engelska ligacupen. Men samtidigt är det här den tävling som betyder minst för samtliga engelska lag på toppnivå.

Det finns egentligen ingenting att vinna på de här matcherna. En vinst är bara programenlig till fullo och det finns inga positiva vibbar att få med sig från ett avancemang – egentligen. Det ska bara göras. Däremot vore det mentalt förödande, inte minst på ett medialt plan, att åka ur mot ett väsentligt svårare lag.

Precis så är förutsättningar för Manchester City inför onsdagens bortamatch mot Oxford, men för hemmalaget är det såklart väsentligt större att spela den här matchen.

Manchester City har snubblat en del på slutet, men såg starka ut i förra veckans Champions League och helgens Premier League. Nu vill man nog hålla uppe tempot och inte tappa onödiga poäng (även fall det inte är poäng på spel just den här gången). Men ni förstår vad vi menar. Allt annat än en bekväm vinst riskerar att sprida negativ energi.

Annons:

Bortalaget är för bra

Det finns som bekant väldigt få lag som har en sån otrolig bredd som Manchester City har och den här säsongen har det återigen visat sig. Nu ska dock sägas att ett par spelare är skadade, någonting som gör rotationen något svårare och troligen tvingar ett par spelare att dubblera trots allt.

Aymeric Laporte, Leroy Sané, John Stones och Sergio Aguero kommer inte att spela den här matchen. Samtliga fyra spelare befinner sig på en långvarig skadelista. David Silva är också småskadad och lär inte testas i onödan.

Men alldeles oavsett vilka spelare som kommer att starta för Manchester City råder det ingen tvekan om att man är det starkare laget och måste gälla som favoriter inför den här drabbningen. Den enda spelare man i hemmalaget tvingas klara sig utan är Ben Woodburn, som lånats in från Liverpool inför säsongen. Han spås en fin framtid och det är ett lite tråkigt tapp. Det vore inte minst kul för oss att få se honom spela för att veta var han står.

Med allt det här i åtanke tror vi att bortalaget försöker döda matchen så tidigt det bara går för att inte förta sig i onödan i den andra halvleken.

Manchester City -1 första halvlek (asian handicap) spelas till 1,78 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Manchester -1 asian handicap (första halvlek)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:45, onsdag 18/12
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: