Speltips inför Paraguay – Qatar 16/6: Erfarenheten avgör

Simon Pålsson Publicerat: 14 juni 2019

Paraguay och Qatar ställs mot varandra i Rio de Janeiro i Copa Americas första omgång. Vår bedömning är att Paraguays erfarenhet kommer att fälla avgörande till deras fördel.

Annons:

Paraguay har, som fotbollsnation, halkat efter något på senare år. I en mycket jämn Sydamerikansk VM-kvalgrupp slutade man sjua och därefter har det gått allt tyngre.

I genrepet till Copa America lyckades man dock besegra Guatemala med 2-0, men dessförinnan hade man inte vunnit på sju raka matcher (fem förluster och två kryss).

Bland annat hade man fått stryk av nationer som USA, Japan och Peru. Visserligen var detta träningsmatcher men det säger ändå en del om Paraguays status just nu.

För Qatar, som alltså deltar i Copa America, ser resultatraden inför mästerskapet totalt omvänt ut. De förlorade sitt genrep mot Brasilien med 2-0 – men innan dess stod man på sju raka segrar.

Segrarna tog man i Asian Cup, som man alltså gick igenom obesegrade och som slutlig vinnare. I finalen besegrade man Japan med 3-1.

Paraguay steppar upp när det gäller

Frågan är nu hur man ska värdera de här båda lagens senaste insatser och hur statusen ser ut idag.

Qatar hade, fram till genrepet mot Brasilien, inte spelat någon match sedan finalen av Asian Cup i början på februari. Är de i samma goda slag som man var under den turneringen kan man komma att bli jobbiga för samtliga lag i den här gruppen.

Argentina och Colombia är de övriga lagen, vilket gör att Paraguay och Qatar förväntas göra upp om att inte bli sist i gruppen.

Argentinaren Manuel Eduardo Berizzo förfogar över ett mer etablerat och rutinerat landslag än vad Qatars spanske förbundskapten Feliz Sanchez gör. På pappret är Paraguay det bättre laget och bör således vinna den här matchen mot ett ungt och, relativt, oerfaret qatariskt landslag.

Qatar lär inrikta sig på ett tätt försvarsspel och en lågt stående fembackslinje. Det var så det såg ut emot Brasilien och så lär man ta sig an även den här matchen.

Man kommer säkerligen göra det svårt för Paraguay att tränga igenom men det mest troliga är att Berizzos mannar, i längden, kommer att gå vinnande ur det här mötet.

Till 1.72 gånger insatsen hos Betway spelar vi därför på att Paraguay kommer att vinna.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Paraguay vinner
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  21:00, söndag 16/6
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.