Speltips inför Paris Saint-Germain – Anderlecht 31/10: Total briljans

Spelbloggare Publicerat: 30 oktober 2017

Superdominanta Paris Saint-Germain krossade Anderlecht med 4-0 på bortaplan – nu tar de emot belgarna på Parc des Princes i den franska huvudstaden. Blir det en lika komfortabel trea då?

Kontrasterna är stora – kanske större än någonsin – i Champions League och den europeiska toppfotbollen överhuvudtaget. Vi lever i en tid där pengarna pratar, helt enkelt.

PSG har värvat spelare för miljarder och när de plockade in Neymar från Barcelona var det världens dyraste övergång – i historien. Klubben har hittills också fått ut detta i sportsliga resultat; toppar Ligue 1, som de väntas vinna utan bekymmer samt vunnit alla tre inledande CL-matcher i dominant stil.

Siffrorna talar sitt klara språk:

Celtic – PSG: 0-5
PSG – Bayern München: 3-0
Anderlecht – PSG: 0-4

Medan PSG i praktiken redan är klara för slutspelet och med största sannolikhet också blir etta i grupp B, hittas Anderlecht på jumboplatsen med en nolla i poängkolumnen. Den första av två nyckelmatcher, de som är tänkta att avgöra vem som blir trea och får spela Europa League-slutspel, mot Celtic slutade i en 0-3-förlust – på hemmaplan.

Vinner – och det stort

Dessvärre, ur en neutral åskådares synvinkel, lär detta inte bli mycket till match. Siffrorna väntas bli stora, runt hur de blev i det omvända mötet. 4-0 till PSG – på bortaplan. Trots att fransoserna är enorma oddsfavoriter, hittar vi värde i spelen till deras favör.

PSG har utvecklats till en av de klaraste – den klaraste? – favoriterna till att vinna hela Champions League. De är helt suveräna; har världens kanske bästa topptrio i Neymar-Cavani-Mbappé och har alltså utklassat de tre CL-motstånden hittills, däribland Bayern München med 3-0.

Gällande Anderlecht är de helt ute och snurrar just nu; förlorat alla tre matcher i turneringen med minst tre baljor och då har de alltså mött Celtic på hemmaplan. Situationen i den inhemska serien är också sisådär.

Borta inför matchen är dessutom Andy Najar, Uros Spajic och eventuellt Kara. PSG ser i sin tur att ha hela truppen intakt i och med att Thiago Motta är tillbaka i speldugligt skick.

Vi fick en provsmakning på hur betydande klasskillnaden mellan lagen är när de möttes i Belgien – och nu är risken att det blir ännu värre för Anderlecht, i en av världens tuffaste bortamatcher.

PSG -3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med tre mål – spelas till 1,75x hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: PSG -3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1.75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 31/10
TV:  tv3sport logo viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: