Speltips inför Polen – Österrike 9/9: Viktigt möte i toppen

Simon Pålsson Publicerat: 9 september 2019

Det blir ett spel som inte backar favoriten inför det oerhört viktiga toppmötet mellan Polen och Österrike i EM-kvalet måndagen den 9 september 2019.

Annons:

Det är hett, det är tätt och det står mycket på spel. Så går det att sammanfatta gruppen med Polen, Österrike och ett par andra nationer i ungefär samma storlek i ett europeiskt mått. EM-kvalgruppen är hur som helst tät i toppen, där Polen toppar med 12 poäng strax före Österrike på 9 poäng.

Fram till förra omgången, den som spelades bara för ett par dagar sedan, såg det polska landslaget ut att ha löst avancemanget till EM 2020. Det var polackerna som var överlägsna i gruppen efter fyra raka vinster och målskillnaden var dessutom synnerligen god med åtta gjorda mål framåt och inte ett enda insläppt mål. Men så kom alltså smällen mot Slovenien. 2-0 på bortaplan var inte bara en rejäl missräkning, det såg också till att bjuda in fler lag att jaga på allvar i gruppens tabell.

Österrike å sin sida vann med klara 6-0 mot Lettland och står nu på tre raka vinster, efter de inledande förlusterna mot Israel och Polen. Nu har Slovenien, Lettland och Nordmakedonien kunnat passeras. Dessutom är 13 gjorda mål framåt överlägset bäst i hela gruppen

Annons:

Österrike har bra slagläge

Polen är ett lag som har en tendens att spela ganska målsnåla matcher, med inte särskilt många mål åt endera håll. Nio av lagets tio senaste matcher har slutat med max två mål. Det är knappast en slump, utan ett bevis på att man spelar en speciell fotboll med inriktning på defensiv och organisation.

Men efter 2-0-förlusten senast är vår känsla att det smugit sig in en viss osäkerhet i det polska landslaget. Polen brukar vila på en trygg organisation, men efter två insläppta och få skapade chanser framåt börjar oron sprida sig.

Nu ska man komma ihåg att måndagens motstånd, Österrike alltså, är ett mycket starkt landslag som snarare är bättre än Slovenien. Det tyder på att laget står inför en tuff utmaning nu.

X2 är ett intressant speltips inför den här matchen. Ett kryss är inte hela världen för Polen, som måste undvika att förlora, medan Österrike bör vara motiverade till tusen. En förlust här gör att chansen på gruppseger är död.

Oddset 1,74 gånger pengarna hos Bethard tackar vi och tar emot för.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X2
Odds: 1,74  (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp:  20:45, måndag 9/9
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.