Speltips inför Polen – Slovenien 19/11: EM-kval

Simon Pålsson Publicerat: 19 november 2019

Det är tuff press på de slovenska axlarna inför matchen mellan Polen och Slovenien i EM-kvalet.

Annons:

Sent på tisdagskvällen är det dags för de allra sista grupperna i EM-kvalet att gå i mål och efter tisdagen vet vi också vilka landslag som kommer att spela EM 2020. Det finns fortfarande ett playoff i vår och såklart ett slags märkligt slutspel via UEFA Nations League (eller hur det nu fungerar…) men vi vet i alla fall merparten av lagen som ska ta sig an EM-slutspelet nästa sommar.

Polen är ett av lagen som redan är klara för äventyret nästa år. Det gör att man nu kan kliva in avslappnade i den allra sista omgången när Slovenien väntar på hemmaplan.

Slovenien däremot har helt annan press på sina axlar. Nu ligger man i för sig tre poäng före såväl Israel som Nordmakedonien, men faktum är att det är Nordmakedonien som har övertag på Slovenien vad gäller inbördes möten. Med andra ord skulle en avslutande vinst för nordmakedonierna och en förlust för slovenerna göra att Slovenien tappar andraplatsen i gruppen.

Det är vad vi kallar press inför avslutningen.

Annons:

Slovenien har press på sig

Som utgångsläget är i det här skedet behöver Slovenien ta minst en poäng för att inte riskera att tappa sin plats till EM 2020. Att då avsluta gruppspelet med att möta serieledande, överlägsna Polen i den sista omgången kan man minst sagt kalla en utmaning.

Men samtidigt ska alla lag möta alla och för att man på allvar ska vara förtjänt av EM-platsen krävs såklart att man ska spela den tuffaste matchen också. Men att få matchen i den allra sista omgången av hela EM-kvalet är minsann lite dålig timing.

Som redan klara för EM återstår att se om Polen har motivationen som krävs för att göra en stark insats här också. Vi kan väl lugnt räkna med att det underlättar att man nu spelar på hemmaplan – inför sin egen hemmapublik. Det leder vanligtvis också till att man går för det lite naturligare.

Här är hur som helst två lag med ordentlig offensiv spets och med en förmodat öppen matchbild kan vi se på ordentligt underhållning.

Båda lagen göra mål spelas till 1,92 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:45, tisdag 19/11
TV:  Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: