Speltips inför Juventus – Porto 14/3: Sätter in dolkstöten

Spelbloggare Publicerat: 13 mars 2017

Uppförsbacken är brant för Porto inför CL-returen mot Juventus i Turin, men kan de ändå vända på siffrorna? Vi tror oss ha svaret!

Snabblänkar: Oddsjämförelse | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

En hård, hård käftsmäll.

Porto hamnade helt fel i det inledande mötet redan från start, släppte till ett flertal målchanser och redan i matchminut 27 blev brassen Alex Telles utvisad. En bra bit in i händelserna verkade det ändå som att förhållandevis starka 0-0 kunde hållas ända in i kaklet, men korthuset föll till slut ihop; inom loppet av två minuter med cirka kvarten kvar fick Juventus in två strutar – båda signerade inhoppare i form av Pjaca och Dani Alves.

Nu är det klar fördel Juventus och Porto räknas mer eller mindre helt och hållet bort. Att hämta in två mål i Turin – en mycket tuffare uppgift än så kan man inte ställas inför. För att till viss del kunna sätta statistik på det; ”Den gamla damen” har vunnit 31 Serie A-hemmamatcher efter varandra. Inte ett enda tapp.

Juventus snäppet för bra

Här skulle jag vilja påstå att Porto inte bara står inför en svårlöst, tuff uppgift – utan en rentav omöjlig sådan. Det finns inte på världskartan att de klarar av att vända på det här, eller?

Försöka kommer de förstås i alla fall, vilket i sin tur kommer öppna upp ytor för Juventus – att sätta in dolkstöten. Spiken i kistan.

Att resa till Juventus Stadium och trycka upp positionerna, det är nämligen som upplagt för ett brutalt nederlag. Italienarna har sin styrka i att de hanterar flera olika typer av matchsituationer; att föra matcherna, men också ställa om effektivt. På det senare nämnda är de bland de bästa i hela Europa.

Sedan är det inget snack om saken att Juventus är klasserna bättre än Porto, vilket blev svart på vitt på Estádio do Dragão, även innan utvisningen. Uppenbart att det skiljer ett par nivåer.

Det hade krävts ett bra hemmaresultat för portugiserna att på allvar utmana om kvartsfinalplatsen och den väntade matchbilden med ett Porto som trycker upp positionerna talar ännu starkare för att effekten kan bli den motsatta än den önskade.

Förutsättningarna blir såklart ännu värre för Porto till följd av avstängningen på Alex Telles.

Slutsats?

Juventus -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de ”bara” vinner med uddamålet – synas till 2,24x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Juventus -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,24 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 14/3
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: