Speltips inför Porto – Leipzig 1/11: Ny underhållande match

Spelbloggare Publicerat: 1 november 2017

God underhållning tar vi förgivet att det bjuds på i onsdagens hyperviktiga CL-batalj mellan Porto och RB Leipzig – och det är med den tanken är det som vi plockar ut vårt speltips.

Grupp G är en av de mindre namnstarka grupperna i årets Champions League, men var också på förhand bland de mest spännande. Det stora utropstecknet är – Besiktas. Turkarna har vunnit deras tre matcher och kommer därmed med all säkerhet ta en av platserna till slutspelet.

Där bakom är det desto tajtare. Leipzig innehar andraplatsen, med 1-1-1 i resultatraden, och Porto är placerade trea med en pinne mindre inkasserad. Sist är, lite oväntat, Monaco på ynka pinnen inspelad.

Fabiano och Tiquinho Soares står utanför Portos trupp, båda skadade. Gästerna har frågetecken för Naby Keita och Stefan Ilsanker.

För cirka två veckor sedan möttes Leipzig och Porto i Tyskland – en match som tyskarna vann med siffrorna 3-2. Alla målen kommer under den första halvleken, som verkligen var någonting speciellt i underhållningssynpunkt.

Leipzig har spelat två matcher mot jätten Bayern München på raken. Hemmamötet, i DFB Pokal, slutade oavgjort efter såväl 90 som 120 minuter, för att sedan förlora på straffsparkar. Matchen därpå, i Bundesliga, förlorades med 0-2 på bortaplan. Tredjeplatsen parkeras på där.

Porto värjde undan Boavista med 3-0 senast och toppar nu den inhemska serien strax före Sporting CP.

Mål åt båda håll

Blir det lika mycket fart och fläkt som senast? Det kanske är att kräva mycket, men målen ska ändock vara nära till hands. Åt båda håll, också.

Såhär på hemmaplan, när man är motståndarna på efterkälken, kommer Porto jaga trean. Det kan vi iskallt räkna med. Sätter fart på bollen, har possession och försöker trycka ner Leipzig?

Vad detta öppnar för är för Leipzig att kontra effektivt – lite av deras specialitet. Vid bollvinster runt mittplan är de oerhört effektiva; spelar rakt och kommer alltid till målchanser. Svenske Emil Forsberg är en huvudpjäs med sin passningsfot främst och på spetspositionen är Timo Werner alltid vass.

Gillar målmöjligheterna starkt här.

Båda lagen gör mål synas därför till 1,74 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 1/11
TV:  tv3sport logo viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: