Speltips inför Porto – Liverpool 14/2: Spel på kortmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 14 februari 2018

Spelbolagen kommer inte alls överens på kortmarknaden inför onsdagens Champions League-batalj mellan Porto och Liverpool. Spelbloggare tar tillfället i akt och klipper till på ena sidan av kortlinan.

SUPERODDS: Få 12,0 att Liverpool vinner mot Porto som ny kund hos Betfair via denna länk!

En portugisisk och en engelsk jätte. Favoritskapet är förstås Liverpools inför dubbelmötet som helhet, men det är knappast så att de är utan fara. Porto ska inte viftas undan som någon lättviktare…

Ändå finns det odds runt trippelt för att Porto ska avancera vidare från dubbelmötet, medan Liverpool som bäst finns att syna till 1,40 när det här speltipset var skrivet och publicerat, tisdag lunch. Kanske har spelbolagen tagit deras favoritskap till dess spets och kanske ännu längre?

Efter fyra år i skuggan av Benfica, står Porto med toppchans att spela hem portugisiska Primeira Liga, som de toppar två pinnar före den nämnda konkurrenten – med en match mindre spelad. Laget har visat prov på stor stabilitet och släppt in färre än ett halvt mål i snitt per match i serien.

Bra mycket mer fart och fläkt har det däremot varit i Champions League, med flera målfester. Gruppspelet kom de tvåa i – Besiktas blev etta, RB Leipzig och Monaco trea respektive fyra. Att ha nått slutspelet är en stor vinst för klubben, men nu höjs svårighetsgraden tvivellöst ett par hack.

Stundtals bländar Liverpool fotbolls-Europa med deras frejdiga och tokpotenta offensiv, medan de i vissa fall tenderar att falla ihop totalt. Kort summerat: offensiven i världsklass, defensiven inte i närheten av det. Tredjeplatsen står de på i Premier League och Champions League-gruppspelet avancerade de vidare från utan större problem.

Anmärkningsvärt inför matchen är att båda parter har varsin pjäs avstängd. Porto, som även har Iván Marcano, Vincent Aboubakar, Danilo Pereira samt André André osäkra, med Felipe out och Liverpool med Emre Can dito.

Betser sticker ut hakan

Kortmarknaden blir vårt huvudspår inför matchen – och mer bestämt den 5,0-asianlina som presenteras av Betser. De flesta andra bookies är nere på 4,5 och vi skulle inte bli förvånade om även denna monterades ner till det närmare avspark.

Det skulle inte förvåna om vi fick se en match som eskalerade i intensitet, där det svänger rejält och chanserna avverkar varandra och det skulle kunna tala för att det blir en del kort, som ett symptom på det väntade tempot, men en 5,0-lina är väl inte helt motiverad? Det är känslan.

Utan resultat att spela på, som vi har från start i det första mötet, borde vi inte få se särskilt stor desperation från start – någonting som i sin tur talar för färre kampmoment, tjuvnyp och således kort. Som bekant brukar korten ofta komma i slutet av matcherna – och här har vi alltså bara ”första halvlek” av dubbelmötet.

Fyra av Portos sex gruppspelsmatcher har innehållit max fyra kort och en exakt fem. Statistiken är exakt densamma för Liverpool. Linan har även blivit underkliven i de flesta av huvuddomaren Daniele Orsatos dömda CL-matcher. Han må inte hålla tillbaka överdrivet, men kastar i alla fall inte ut ostskivorna helt i onödan.

Under 5,0 kort (asian handicap) – insatsen tillbaka vid fem kort – är värt en liten slant till 1,71x hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 5,0 kort (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 14/2
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: